Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment de la ministrul Sănătăţii: Se poate muri la 30 de ani fără comorbidități!

Avertisment de la ministrul Sănătăţii: Se poate muri la 30 de ani fără comorbidități!

Valul 1 de coronavirus nu s-a terminat, pentru că românii nu respectă regulile, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Putem transforma acest val în unul cu două cocoașe, a adăugat el.

Avertisment de la ministrul Sănătăţii: Se poate muri la 30 de ani fără comorbidități!
Sursa foto: Pixabay.com
29 Iun 2020   •   21:05

„Valul 1 nu s-a terminat, pentru că oamenii nu respectă măsurile. Putem transforma acest val intr-un val cu două cocoașe, unde a doua ar putea fi mai violentă decât prima, în condițiile în care atunci exista un instinct de conservare, acum acest instinct de conservare, la o parte dintre concetățenii noștri, nu mai există”, a declarat, la Digi 24, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății recomandă românilor „să se uite în jur, să se uite-n spitale, să meargă în secțiile de terapie intensivă, să vadă dacă există acest coronavirus și să vadă că se poate și deceda la 30-39 de ani fără a avea comorbidități, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane transpirând o zi întreagă în niște condiții foarte grele, dar facându-și meseria”.

În ultimele 24 de ore în România s-au înregistrat 269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Au murit în total 1.634 persoane. Până luni, în România au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

Coronavirus în România. De duminică până luni, au fost înregistrate 22 decese

Trei decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.

Nelu Tătaru, anunț de ULTIMA ORĂ: „S-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a confirmat luni faptul că experții din domeniu recomandă amânarea măsurilor de relaxare prevăzute pentru 1 iulie. Și premierul Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit de modul în care românii se comportă în contextul măsurilor de relaxare deja anunțate, în special în zonele aglomerate de pe Valea Prahovei, la terase și pe litoral.

Recomandarea este de a amâna măsurile de relaxare vehiculate pentru data de 1 iulie, a confirmat Nelu Tătaru, luni seară.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close