Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul specialiștilor! Coronavirusul a reușit să se strecoare în cel mai neașteptat loc

Avertismentul specialiștilor! Coronavirusul a reușit să se strecoare în cel mai neașteptat loc

Medicii chinezi trag un semnal de alarmă! Noul coronavirus ar putea să se transmită printr-un mod despre care s-a vorbit mai puțin până acum.

Avertismentul specialiștilor! Coronavirusul a reușit să se strecoare în cel mai neașteptat loc
Sursa foto: Hepta
27 Mai 2020   •   17:21

Aceștia au consultat mai mulți bărbați infectați cu coronavirus au descoperit că, la o mică parte dintre ei, Covid-19 era prezent în lichidul seminal. Ca urmare, aceștia au declarat că există o șansă (ce-i drept redusă) de transmitere a virusului pe cale sexuală.

Studiul medicilor de la Spitalul Municipal din Shangqiu a analizat 38 de bărbați infectați cu noul coronavirus. La șase dintre ei (16%), aceștia au descoperit virusul SARS-CoV-2 în lichidul seminal, scrie reuters.com, citat de Gândul.

Cercetătorii au declarat că, deși cercetările sunt preliminare și se bazează pe un eșantion redus, sunt necesare mai multe analize pentru a vedea dacă virusul poate fi transmis pe cale sexuală.

„Dacă am putea dovedi că SARS-CoV-2 este transmis și pe cale sexuală…ar fi un pas vital în prevenție”, au declarat medicii, într-un articol științific publicat de JAMA Network Open.
Într-un experiment anterior, în care au fost analizați 12 pacienți cu COVID-19 din China, desfășurat în lunile februarie și martie, probele de lichid seminal au ieșit negativ la testul SARS-CoV-2.

Allan Pacey, profesor de andrologie la Sheffield University din Marea Britanie, a declarat că studiile nu pot fi considerate concludente, deoarece au existat unele probleme tehnice în privința testării lichidului seminal pentru virusuri. El a declarat că prezența coronavirusului în lichidul seminal nu a putut arăta dacă virusul este activ și capabil să determine o infecție.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close