Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul specialiștilor! Situația în care distanțarea socială nu are absolut niciun efect!

Avertismentul specialiștilor! Situația în care distanțarea socială nu are absolut niciun efect!

Unul dintre lucrurile de bază pe care l-am învățat în pandemie este că distanțarea socială ne protejează de coronavirus sau cel puțin scade mult șansele de a ne infecta.

Avertismentul specialiștilor! Situația în care distanțarea socială nu are absolut niciun efect!
19 Mai 2020   •   23:59

Ei bine, un studiu recent a arătat că distanța socială de doi metri cerută de autorități pentru a evita răspândirea coronavirusului nu este deloc suficientă dacă afară bate vântul.

Specialiștii susțin că riscul de infectare cu noul coronavirus este mult mai mare atunci când bate vântul, fiindcă picăturile de salivă călătoresc destul prin aer și la cea mai mică briză, a notat Metro, citat de Libertatea

Studiul publicat în revista „Psyhics of fluids” a demonstrat că picăturile de salivă „călătoresc” prin aer foarte rapid. Astfel, dacă vântul adie cu doar 4 kilometri pe oră, picăturile pot parcurge 18 metri în doar cinci secunde.

Profesorul Dimitris Drikakis, autorul studiului, a spus că „Norul de picături poate afecta atât adulții, cât și copiii, fiindcă se poate deplasa la diferite înălțimi”.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close