Antena 3 CNN Coronavirus Mai mulţi pasageri dintr-un avion nu aveau COVID-19 înainte de decolare, dar erau bolnavi la aterizare. Zborurile, suspendate

Mai mulţi pasageri dintr-un avion nu aveau COVID-19 înainte de decolare, dar erau bolnavi la aterizare. Zborurile, suspendate

Situaţie bizară pentru pasagerii unei curse aeriene care zburau spre Atena: 12 dintre cele 91 de persoane testate negativ pentru coronavirus înainte de decolare au fost infectate la finalul zborului.

Mai mulţi pasageri dintr-un avion nu aveau COVID-19 înainte de decolare, dar erau bolnavi la aterizare. Zborurile, suspendate
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    08 Iun 2020   •   10:59

Cazul ciudat a avut loc recent într-un avion al companiei Qatar care zbura la Atena. Pasagerii au fost testaţi înainte de zbor pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu coronavirus şi toate rezultatele au ieşit negative, potrivit mirror.co.uk.

Surpriza neplăcută a apărut la aterizarea aparatului de zbor, atunci când pasagerii cursei Doha-Atena au fost din nou testaţi şi o parte dintre ei au ieşit pozitiv pentru COVID-19.

Autorităţile elene spun că 12 oameni au contractat virusul pe timpul călătoriei, arată testele finalizate luni, restul călătorilor fiind sănătoşi. 

Drept urmare, Grecia a suspendat toate zborurile dinspre şi către Qatar. 

"În urma acestor cazuri epidemiologice, zborurile dinspre şi spre Qatar sunt suspendate până pe 15 iunie", au precizat grecii, într-un comunicat al companiei aeriene.

Compania aeriană susţine însă că toţi pasagerii cursei erau sănătoşi înainte de îmbarcare, în Doha, atunci când au fost testaţi negativ.

Tot Qatar susţine că cei 12 pasageri infectați nu erau contractaseră virusul din Qatar.

Persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 vor sta acum 14 zile în carantină.

Toţi ceilalţi pasageri care au ieşit negativ la testele de coronavirus vor sta în carantină şapte zile şi apoi vor fi reexaminaţi pentru a se asigura că nu luat Sars CoV-2.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Qatar avion
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close