Antena 3 Coronavirus Banca Mondială alocă 14 miliarde de dolari pentru lupta împotriva coronavirus

Banca Mondială alocă 14 miliarde de dolari pentru lupta împotriva coronavirus

18 Mar 2020   •   08:27
Banca Mondială alocă 14 miliarde de dolari pentru lupta împotriva coronavirus
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Banca Mondială a anunţat marţi că suplimentează cu 2 miliarde de dolari, la 14 miliarde de dolari, fondurile puse la dispoziție statelor membre pentru reacţia la pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Instituţia financiară anunţase pe 3 martie alocarea de 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus.

Dintre aceste fonduri, International Financing Corp (IFC), divizie a Băncii Mondiale, va avea la dispoziţie 8 miliarde de dolari pentru susţinerea companiilor private şi a angajaţilor acestora, în contextul epidemiei.

Marea majoritate a fondurilor vor fi folosite de instituţiile financiare cliente, pentru a continua să finanţeze activităţile comerciale, capitalul circulant şi oferirea de fonduri pe termen mediu firmelor private care au probleme din cauza perturbării lanţurilor de aprovizionare.

Fondurile vor mai ajuta clienţii din sectorul turismului, producţiei şi alte sectoare grav afectate să continue să îşi plătească facturile, ajutând în acelaşi timp sectorul sănătăţii, care trebuie să facă faţă cererii crescute de servicii medicale, echipamente şi medicamente.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a spus că banca este dedicată oferirii unei reacţii rapide şi flexibile a ţărilor în curs de dezvoltare la criza în desfăşurare provocată de virus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close