Antena 3 CNN Coronavirus Bărbații vor fi tratați pentru COVID-19 cu hormoni sexuali feminini

Bărbații vor fi tratați pentru COVID-19 cu hormoni sexuali feminini

Hormonii sexuali feminini ar putea fi folosiți ca tratament pentru bărbaţi, în lupta cu COVID-19. Este o ipoteză a cercetătorilor americani, care au remarcat că boala a ucis mai mulţi bărbaţi decât femei, la nivel mondial.

Bărbații vor fi tratați pentru COVID-19 cu hormoni sexuali feminini
Sursa foto: Pixabay
27 Apr 2020   •   23:21

Două studii clinice sunt în desfăşurare în acest sens în Statele Unite, unul în Los Angeles şi unul în New York.

Bărbaţii sunt supuși unui risc mai mare decât femeile de a fi ucişi de COVID-19, boala provocată de coronavirus. În cazul femeilor, indiferent de țara de provenineță, sunt mai mari probabilităţile ca boala să aibă simptome mai uşoare şi ca acestea să aibă şanse mai mari de recuperare.

Acesta este motivul pentru care cercetătorii americani au decis să încerce să trateze bărbaţii diagnosticaţi cu COVID-19 cu hormonii sexuali feminini: progesteron și estrogen.

Începând de săptămâna viitoare, specialiştii de la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles vor oferi unor bărbaţi infectați cu coronavirus, pe o perioadă limitată, progesteron, un hormon sexual feminin.

Progesteronul este cunoscut pentru proprietăţile antiinflamatorii şi de prevenire a reacţiilor exagerate dăunătoare ale sistemului imunitar. Bărbații din New York vor fi tratați cu estrogen, un alt hormon feminin cu un potențial benefic în lupta cu COVID-19. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: hormoni feminini tratament coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close