Antena 3 Coronavirus Bărbatul din Filiaşi, ucis de coronavirus, va fi înmormântat de autorităţi. “Nu are familie. Nu știm nimic de copiii dumnealui”

Bărbatul din Filiaşi, ucis de coronavirus, va fi înmormântat de autorităţi. “Nu are familie. Nu știm nimic de copiii dumnealui”

22 Mar 2020   •   20:39
Bărbatul din Filiaşi, ucis de coronavirus, va fi înmormântat de autorităţi. “Nu are familie. Nu știm nimic de copiii dumnealui”

Bărbatul din Filiaşi infectat cu coronavirus, care a murit duminică în Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, va fi înmormântat de autorităţile locale, deoarece nu are familie.

Bărbatul de 67 de ani, din Filiaşi, a revenit în ţară pe 6 martie, din Franţa. El suferea de cancer în fază terminală şi s-a întors în România cu o cursă aeriană. 12 zile mai târziu, după ce a ajuns la urgenţa Spitalului Filiaşi pentru că se simţea rău, a fost diagnosticat cu coronavirus. A fost transferat la Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, iar duminică dimineaţa, autoritățile au anunţat că este prima persoană din România, infectată cu noul coronavirus, care a murit.

Primarul Filiaşului, Ilie Costeluş, spune că bărbatul se despărţise de foarte mulţi ani de familie, iar rudele sale sunt acum de negăsit, aşa că acesta va fi înmormântat de autorităţile locale.

“Nu are familie. Dumnealui a divorţat acum foarte mulţi ani, vreo 20 de ani, după care a plecat în Spania. Din Spania, după ce şi-a tratat boala de care a suferit, în primă fază, şi care a recidivat ulterior, s-a dus în Franţa. Nici în momentul acesta nu ştim nimic despre copiii dumnealui, având şi fată şi băiat. Ce am înţeles, că ar fi plecaţi din ţară şi în această situaţie trebuie să se ocupe de înmormântare Primăria Filiaşi sau Primăria Municipului Craiova. Suntem în discuţii să vedem care dintre noi va prelua rezolvarea acestei situaţii, astfel încât să putem să ducem la îndeplinire şi acest moment final. Conform legislaţiei în vigoare, poate fi înmormântat, nu înseamnă neapărat că trebuie incinerat”, a declarat Ilie Costeluş, primarul oraşului Filiaşi.

Urgenţa Spitalului Filiaşi a fost închisă, iar 23 de cadre medicale care au intrat în contact cu acesta au fost testate pentru se vedea dacă au fost infectate cu coronavirus. Autorităţile locale spun că cele mai multe teste sunt gata, iar rezultatul a fost negativ. Cu toate acestea, primarul Ilie Costeluş, a declarat că în oraş “pluteşte” teama.

În Filiaşi, duminică după amiază, străzile erau aproape pustii.

“Nu mă tem, că stau acasă”, a declarat un bărbat

“E bine să stea lumea în casă, să nu mai plece, dar...ce să facem, necesarul...”, a spus un alt bărbat

Alte persoane, care au intrat în contact cu bărbatul de 67 de ani infectat cu coronavirus, atât în aeronava cu care s-a întors din Franţa, cât şi după ce a ajuns la Filiaşi, aşteaptă rezultatele. Toate persoanele sunt în autoizolare la domiciliu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close