Antena 3 CNN Coronavirus Un bătrân infectat cu coronavirus a fugit pe geamul spitalului din Timișoara și s-a dus acasă

Un bătrân infectat cu coronavirus a fugit pe geamul spitalului din Timișoara și s-a dus acasă

Alertă la Timișoara, unde un pacient diagnosticat cu coronavirus, a fugit din spitalul unde se afla în carantină și s-a dus acasă, acolo unde ar fi putut infecta și alte persoane, având în vedere că locuiește la bloc.

Un bătrân infectat cu coronavirus a fugit pe geamul spitalului din Timișoara și s-a dus acasă
Sursa foto: Hepta
05 Apr 2020   •   14:28

E vorba de un bărbat de 70 de ani, care a sărit pe geam, deși avea febră 38. El a ajuns în urmă cu două zile la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara și a rămas internat, având simptome specifice de coronavirus.

YouTube

Noaptea trecută, el a sărit pe geamul spitalului și s-a dus acasă.

Paramedicii SMURD s-au dus după el, echipați corespunzător, l-au preluat cu izoleta și l-au dus înapoi la spital.

"Aș vrea să menționez că bărbatul nu era în carantină. Era internat la Unitatea de Primi Urgențe cu două zile înainte de a fugi. S-a prezentat cu o febră de 38 și cu o imagine suspectă de infecție cu COVID-19. I s-a făcut testarea și înainte de rezultat, în noaptea de sămbătă spre duminică, a fugit pe geam.

Echipa de la UPU a anunțat Poliția și au dat toate datele. Ieri, în jurul orei 17, au fost anunțați cei din UPU că rezultatul testului este pozitiv. DSP urmează procedura și ia pacientul din locul în care l-au găsit. Noi nu știam că e pozitiv când a fugit", a declarat Olimpia Oprea, manager Spitalul Municipal Timișoara.

"În data de 4 aprilie 2020, echipajele Secției 4, împreună cu lucrători ai Biroului de Investigații Criminale, s-au deplasat la adresa unde se presupunea că se afla bărbatul fugit de la UPU. Întrucât acesta a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19 a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Având în vedere că bărbatul s-a închs în apartament pe interior, în prezența proprietarului apartamentului, un echipaj ISU a spart ușa, iar persoana a fost imobilizată și transportată la Spitalul Victor Babeș", se arată într-o informare a Poliției.

×
Subiecte în articol: Timisoara coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close