Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Beatrice Mahler, despre subvariantele Omicron: "Există categorii de persoane vulnerabile și care pot să facă forme severe"

Dr. Beatrice Mahler, despre subvariantele Omicron: "Există categorii de persoane vulnerabile și care pot să facă forme severe"

Managerul Institutului "Marius Nasta", dr. Beatrice Mahler, spune că, în prezent, la noi în ţară nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce privește subvariantele tulpinii Omicron despre care cercetătorii sud-africani spun că ar putea arunca Africa de Sud într-un nou val pandemic.

Dr. Beatrice Mahler, despre subvariantele Omicron: "Există categorii de persoane vulnerabile și care pot să facă forme severe"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2022   •   11:53

În schimb, adaugă medicul, sunt câteva categorii de persoane care sunt mai expuse riscului.

"Pentru variantele de care vorbesc cercetătorii sud-africani, nu cred că avem încă motive de îngrijorare semnificative. Sunt două variante de cercetare, două subvariante ale tulpinii Omicron, care, sigur, trebuie urmărite de lumea științifică, care sunt urmărite inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății, dar nu sunt încă variante îngrijorătoare. 

Așa cum ne așteptăm de la Omicron și de la virusul SARS-CoV-2, el se adaptează și încearcă să găsească modalități de a supraviețui, astfel încât de la o subvariantă la alta devine mai contagios și încearcă să găsească metode prin care să învingă imunitatea pe noi o dobândim în urma infecției sau în urma vaccinării", a declarat medicul Beatrice Mahler, potrivit b1tv.ro.

În ce priveşte intesitatea virusului, medicul spune că datele arată că el nu va fi mai puţin periculos.

"Datele care sunt în acest moment prezente indică faptul că varianta Omicron și subvariantele care se găsesc cel puțin în acest moment în circulație și sunt studiate sunt la fel de severe ca varianta inițială, tulpina Alpha, dar nu trebuie să uităm că noi suntem după doi ani în care fie am trecut prin boală, fie o mare parte din populație este imunizată, or la aceste categorii de persoane, chiar dacă există riscul reinfectării, șansele de a dezvolta o formă severă sunt tot mai mici", spune dr. Mahler.

"Sigur, persoanele care n-au trecut prin boală și care nu sunt vaccinate, cele care n-au avut deloc contact cu o modalitate de imunizare împotriva SARS-CoV-2 sunt vulnerabile și pot să dezvolte forme severe", a continuat medicul.
 

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler omicron
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close