Benjamin Netanyahu a primit a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19: A fost primul cetățean israelian care a primit rapelul

de Mia Lungu    |    09 Ian 2021   •   23:55
Benjamin Netanyahu a primit a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19: A fost primul cetățean israelian care a primit rapelul AMOS BEN GERSHOM, GPO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a primit, sâmbătă, a doua doză a vaccinului Pfizer BioNTech împotriva coronavirusului. Lui Netanyahu i s-a administrat prima doză la 19 decembrie.

 “Am ajuns la un acord cu Pfizer pentru alte transporturi mari de vaccinuri pentru Israel, ceea ce ne va permite să îi vaccinăm pe toţi cetăţenii israelieni până la jumătatea lunii martie. Am intrat în perioada coronavirus împreună şi vom fi primii din lume şi vom ieşi din asta mai puternici ca oricând”, a anunţat premierul.  

Potrivit The Jerusalem Post, alături de Netanyahu a primit a doua doză de vaccin anti-Covid-19 şi ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, la Centrul Medical Sheba din Ramat Gan. Cei doi au fost primii cetățeni israelieni vaccinați cu trei săptămâni în urma, când a început campania de vaccinare. Si au fost primii doi care au primit rapelul.

Poliția israeliană a promis că va elimina unele restricții rutiere duminică, pentru a facilita călătoria la locul de muncă, în timp ce se așteaptă să mai ajungă sute de mii de vaccinuri.

Între 100.000-500.000 de doze suplimentare de vaccin Pfizer urmează să fie livrate săptămâna viitoare, potrivit autorităților, și aproximativ 10 milioane de doze vor ajunge până la începutul lunii martie.

Israel este țara cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit datelor autorităților sanitare publicate săptămâna aceasta, peste 16% din populația țării a primit deja prima doză a vaccinului.

Parteneri
x close