Antena 3 CNN Coronavirus Rata de infectare a cu COVID-19 depășit pragul critic la Berlin. Ce restricții au impus autoritățile

Rata de infectare a cu COVID-19 depășit pragul critic la Berlin. Ce restricții au impus autoritățile

Barurile și restaurantele se închid în capitala Germaniei între orele 23 și 6 dimineața, cu excepția benzinăriilor, unde nu se vinde alcool, iar adunările mai mari de cinci persoane care provin din gospodării diferite sunt interzise în intervalul de timp respectiv.

Rata de infectare a cu COVID-19 depășit pragul critic la Berlin. Ce restricții au impus autoritățile
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2020   •   21:45

Restricțiile au fost adoptate de autorități în contextul în care sărbătorile private și petrecerile ilegale sunt considerate drept factor major de răspândire a infecțiilor cu coronavirus, relatează presa germană.

Ele ar urma să se aplice de sâmbătă și să dureze cel puțin până pe 31 octombrie.

În ultima săptămână au fost impuse alte restricții, care limitează la 50 numărul participanților la reuniuni private desfășurate în exterior în timp ce limita superioară pentru participanții la evenimentele din spații închise a fost fixată la 25 de persoane.

În plus, portul măștii este obligatoriu în clădirile de birouri.

Patru districte din Berlin au devenit zone cu grad înalt de risc, ceea ce înseamnă, potrivit normelor locale, că au depășit pragul de 50 de infectări la suta de mii de locuitori pentru șapte zile la rând.

Aceasta este limita pe care autoritățile o folosesc pentru a defini regiunile sau statele din care cetățenii care soses pe teritoriul german sunt plasați în carantină pentru 14 zile, în cazul în care nu dispun de rezultatul unui test medical care să demonstreze că nu sunt infectați cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: Berlin restricţii coronavirus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close