Antena 3 CNN Coronavirus Bilanţ negru în Statele Unite: Peste 1.000 de oameni au murit, din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Bilanţ negru în Statele Unite: Peste 1.000 de oameni au murit, din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Bilanţ negru în Statele Unite, unde peste 1.000 de oameni au murit, din cauza COVID-19, doar în ultimele 24 de ore. 

Bilanţ negru în Statele Unite: Peste 1.000 de oameni au murit, din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    02 Apr 2020   •   13:17

De la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 5.000 de decese, iar numărul total al cazurilor de infectare a ajuns la 216.000. Printre victime se află şi un bebeluş de numai şase săptămâni. 

Statele Unite sunt la un pas să atingă vârful pandemiei, iar situaţia din multe spitale este critică. Lipsesc echipamentele medicale, iar medicii cer ajutor din partea administraţiei de la Washington. 

Peste 83.000 de oameni au fost testaţi pozitiv în statul New York, iar 47.000 de cazuri de infectare au fost confirmate doar în oraşul New York. Primarul, Bill de Blasio, a declarat că este nevoie, urgent, de paturi suplimentare.

Spitalele din New York au nevoie şi de 15.000 de aparate pentru ventilaţie.

Imaginile terifiante din Italia şi Spania au devenit realitate şi în Statele Unite. Într-un spital din Brooklyn, bolnavii sunt trataţi direct pe coridoare. Medicii au ajuns să îi respingă şi pe cei care sunt grav bolnavi.

Toată lumea are nevoie de oxigen, toată lumea este aproape în stare critică. Oamenii ajung acolo cu simptome precum insuficienţă respiratorie, febră şi dureri în piept.

La fel ca în cele mai afectate zone ale Europei, medicii din New York sunt în pragul epuizării. Cei mai mulţi dintre ei lucrează ture interminabile, iar echipamentele de protecţie lipsesc în foarte multe unităţi medicale.

Şi în California, situaţia este gravă. Peste 750 de oameni sunt la Terapie Intensivă.

În Florida, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat pe 1 martie. Cel mai nou bilanţ arată 6.955 de infectaţi şi 87 de morţi. În Palm Beach, au fost confirmate 567 de cazuri, iar 16 oameni au murit.

Şi în statul Ohio, a fost înregistrată o creştere a numărului de infectaţi cu COVID-19.

Experţii spun că, în această săptămână, SUA vor atinge vârful pandemiei. În acest moment, sunt 214.482 de cazuri pozitive în toată ţara, iar, 5.094 americani au fost ucişi de COVID-19.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close