Antena 3 CNN Coronavirus Biofizician, laureat Nobel, despre coronavirus: Gândiți-vă la el ca la o gripă severă! Sfârșitul pandemiei este aproape!

Biofizician, laureat Nobel, despre coronavirus: Gândiți-vă la el ca la o gripă severă! Sfârșitul pandemiei este aproape!

Laureatul Nobel Michael Levitt, un biofizician cu cetățenie americană, britanică și israeliană, care predă biologie structurală la Universitatea Stanford și își petrece o bună parte din timp în Tel Aviv, a devenit, în mod neașteptat, un nume de referință în China, oferind date statistice folosite public de oficialii chinezi în perioada maximă a crizei Covid -19.

Biofizician, laureat Nobel, despre coronavirus: Gândiți-vă la el ca la o gripă severă! Sfârșitul pandemiei este aproape!
Sursa foto: Facebook
16 Mar 2020   •   20:07

”Majoritatea oamenilor rămâne sănătoasă și umanitatea va supraviețui. Ca și în cazul gripei, majoritatea celor care mor ca urmare a coronavirusului au peste 70 de ani, spune de la Stanford, Michael Levitt, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2013.

„Este cunoscut faptul că gripa ucide în mare parte persoanele în vârstă – aproximativ trei sferturi din mortalitățile gripei sunt persoane de peste 65 de ani.” Ca să spun lucrurile în proporție: „sunt ani în care gripa face ravagii, ca în Statele Unite în 2017, când au fost de trei ori numărul regulat de mortalități. Și totuși, nu am intrat în panică. Acesta este mesajul meu: trebuie să vă gândiți la coronavirus ca la o gripă severă. Este de patru până la opt ori mai puternică decât o gripă comună și, cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor rămâne sănătoși și umanitatea va supraviețui. ”

El a comparat-o din nou cu ratele dobânzii: „chiar dacă rata dobânzii continuă să scadă, tot câștigi bani. Suma pe care ai investit-o nu scade, ci crește mai încet. Când discută despre boli, îi sperie mult pe oameni, deoarece ei aud zilnic despre cazuri noi. Dar faptul că rata infecției încetinește înseamnă că sfârșitul pandemiei este aproape. ”

Sursa: Doctorul Zilei

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close