Antena 3 CNN Coronavirus Bolnavii, obligaţi să-şi plătească testele COVID-19 înainte de internare, deşi sunt gratuite

Bolnavii, obligaţi să-şi plătească testele COVID-19 înainte de internare, deşi sunt gratuite

Odată cu reprimirea în spitale a pacienţilor non-COVID, mulţi dintre aceştia s-au plâns de faptul că li s-a cerut drept condiţie pentru internare să-şi facă înainte testul pentru coronavirus, fapt considerat nu doar un abuz, dar şi un pericol de izbucnire a unor noi focare.

Bolnavii, obligaţi să-şi plătească testele COVID-19 înainte de internare, deşi sunt gratuite
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    03 Iun 2020   •   15:59

Aceştia cataloghează cererea doctorilor drept un abuz, în contextul în care regulile Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) stabilesc clar că toţi pacienţii cronici beneficiază gratuit de aceste teste şi subliniază faptul că trimiterea pacienţilor la alte unităţi medicale pentru a-şi face testele de coronavirus este o încălcare a protocoalelor de siguranţă, ceea ce poate creşte riscul de apariţie a unor noi focare în unităţile sanitare, informează adevarul.ro.

Spre exemplu, spune Asociaţia pacienţilor din România, o bolnavă de cancer a plătit două astfel de teste, în condiţiile în care nu i s-a spus că beneficiază gratuit de această testare.

"Nu mi s-a spus că se poate efectua gratis, astfel că am mers la privat şi mi-am făcut testarea", a declarat aceasta.

Asociaţiile de pacienţi subliniază nu doar că acest fapt reprezintă un abuz, dar pacienţii nu sunt izolaţi după ce-şi fac aceste teste, fapt ce creşte riscul apariţiei unor focare chiar printre persoanele cele mai vulnerabile.
 

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close