Antena 3 Coronavirus Bombă! De ce a crescut atât de mult numărul de infectări cu COVID-19 în această perioadă!

Bombă! De ce a crescut atât de mult numărul de infectări cu COVID-19 în această perioadă!

de Gabriel Dano    |    30 Iul 2020   •   21:10
Bombă! De ce a crescut atât de mult numărul de infectări cu COVID-19 în această perioadă!
Sursa foto: Pixabay.com

Numărul uriaș al cazurilor de coronavirus din unele ţări este rezultatul nerespectării restricţiilor antiepidemice de către tineri, în condiţiile în care în emisfera nordică este vară, a anunțat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Dovezile sugerează că recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţiile de presă Reuters şi Adnkronos.

"Am mai spus acest lucru şi îl vom mai spune: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infecaţi, pot muri, pot transmite virusul altor persoane. De aceea, tinerii trebuie să respecte aceleaşi măsuri de precauţie pentru a se proteja ei înşişi şi a-i proteja şi pe ceilalţi", a subliniat directorul OMS.

"Pandemia nu înseamnă că se încheie viaţa socială. Trebuie să învăţăm cu toţii să trăim în timp ce există acest virus şi să adoptăm măsurile necesare pentru a ne trăi vieţile, protejându-ne pe noi înşine şi pe alţii, în special pe cei care au riscuri mai mari din cauza Covid-19. După cum ştiţi, unul dintre aceste grupuri este reprezentat de vârstnici, mai ales de cei care trăiesc în centre de asistenţă pe termen lung", a mai spus  Ghebreyesus.

"Tinerii trebuie să evalueze pericolele și să se comporte în consecință"

Și şeful Grupului tehnic al OMS pentru contracararea epidemiei de coronavirus, Maria Van Kerkhove transmite un avertisment asemănător. "Înţeleg că este vară, dorinţa de normalitate, dar tinerii trebuie să devină manageri ai riscurilor epidemice: trebuie să evalueze pericolele şi să se comporte în consecinţă.

Stim, spre exemplu, că prin cluburile de noapte se amplifică transmiterea virusului: dacă este acolo, se transmite uşor. Tinerii se pot infecta şi pot transmite boala, în cele mai multe cazuri sunt forme uşoare, dar tinerii pot dezvolta şi forme grave şi pot muri", subliniază oficialul ONU, potrivit Adnkronos.

Peste 17 milioane de cazuri de coronavirus şi 668.250 de decese, la nivel mondial

Până în prezent, la nivel mondial s-au înregistrat peste 17 milioane de cazuri de coronavirus şi 668.250 de decese. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Statele Unite (4,45 milioane şi 151.077 decese), Brazilia (2,55 milioane de cazuri şi 90.134 de decese, India (1,58 milioane de cazuri şi 34.956 de decese) şi Rusia (832.993 de cazuri şi 13.778 de decese), potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close