Antena 3 CNN Coronavirus Boris Johnson: Autorităţile trebuie să fie pregătite pentru scenariul în care nu va exista vaccin

Boris Johnson: Autorităţile trebuie să fie pregătite pentru scenariul în care nu va exista vaccin

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat, luni seară, un plan de relaxare a restricţiilor antiepidemice, afirmând că autorităţile trebuie să se pregătească pentru scenariul în care nu va fi produs niciun vaccin anticoronavirus.

Boris Johnson: Autorităţile trebuie să fie pregătite pentru scenariul în care nu va exista vaccin
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   21:39

Deşi criticii au avertizat că relaxarea restricţiilor riscă să amplifice epidemia de coronavirus, Boris Johnson a insistat că "o abordare cu risc zero nu va funcţiona".

"Este clar că singura soluţie fezabilă pe termen lung constă într-un vaccin sau un tratament cu medicamente. Chiar dacă sperăm la un succes major, speranţa nu este un plan. Un vaccin în masă ori un tratament ar putea fi la distanţă de un an. Într-adevăr, în cel mai grav scenariu, s-ar putea să nu găsim niciodată un vaccin. Deci, planul nostru trebuie să ţină cont de faptul că am putea să ne aflăm în situaţia de acum, împreună, pe termen lung, chiar dacă facem totul pentru a evita acel rezultat", a argumentat Boris Johnson, citat de postul Sky News, transmite Mediafax.

Experţii au sugerat că este improbabil ca un vaccin anticoronavirus să fie disponibil mai devreme de 12-18 luni.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că virusul ar putea "să dispară fără niciun vaccin", fără a prezenta dovezi, ipoteza sa fiind contestată de experţi.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close