Antena 3 CNN Coronavirus "Distrus, fără speranță". Sunt cuvintele premierului britanic Boris Johnson la adresa ministrului sănătății, potrivit dezvăluirilor unui fost consilier

"Distrus, fără speranță". Sunt cuvintele premierului britanic Boris Johnson la adresa ministrului sănătății, potrivit dezvăluirilor unui fost consilier

Un dialog pe Whatsapp pare să indice că premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a folosit o expersie obscenă, care poate fi tradusă aproximativ prin "distrus, fără speranță", în legătură cu ministrul sănătății de la Londra.

"Distrus, fără speranță". Sunt cuvintele premierului britanic Boris Johnson la adresa ministrului sănătății, potrivit dezvăluirilor unui fost consilier
de Adrian Iclozan    |    16 Iun 2021   •   18:13

O captură de ecran relevantă a fost dezvăluită de Dominic Cummings, fostul consilier șef al lui Boris Johnson, pe care îl atacă în mod constant în ultima perioadă, mai ales în ceea ce privește eforturile de gestionare a pandemiei.

Într-o postare citată de SkyNews, Cummings susține că prezintă informații ce atestă cum "premierul Johnson și secretarul Sănătății, Matt Hancock au mințit în mod repetat în legătură cu eșecurile de anul trecut".

Un fragment dintr-o conversație Whatsapp datată 27 martie 2020 arată cum Hancock era criticat de Cummings pentru incapacitatea de a crește numărul de teste COVID (foto în galeria următoare).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"SUA au trecut de la 2.200 de teste acum două săptămâni la 27.000 în urmă cu o săptămână și la 100.000 de teste în prezent. Asta am spus noi că facem. În schimb, ne-am blocat la 5-7 mii de teste pe zi iar MH (Matt Hancock) spunea azi că este 'sceptic' că va fi atins luni pragul de 10.000 de teste, dar că va fi 'absolut' atins marți. Asta înseamnă că zeci de mii de angajați NHS (sistemul britanic de sănătate, n.r.) nu vor fi la muncă în următoarele trei săptămâni critice, dincolo de observația mea anterioară, că retestarea este crucială pentru planul de salvare", susținea, la momentul respectiv, fostul consilier.

Replica lui Johnson este "totally f****** hopeless", o expresie obscenă ce s-ar traduce, aproximativ, prin "distrus, fără speranță" sau "jalnic, fără speranță", și poate viza atât persoana ministrului sănătății, cât și prestația acestuia.

Cummings a dezvăluit că, la scurt timp după ce a primit mesajul premierului, acesta din urmă a încercat să-l sune de mai multe ori pentru a-i spune că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Într-adevăr, relatările presei internaționale arată că Boris Johnson a fost internat la începutul lui aprilie 2020, la 10 zile după ce a fost testat pozitiv.

Premierul britanic a petrecut trei zile la Terapie Intensivă și a reușit să se recupereze în urma tratamentului. În primăvara acestui an, Johnson s-a vaccinat cu serul produs de AstraZeneca.

Foto: Boris Johnson (stânga), Matt Hancock (centru), Dominic Cummings (dreapta)

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close