Antena 3 CNN Coronavirus Ce au făcut britanicii în prima zi de relaxare a măsurilor

Ce au făcut britanicii în prima zi de relaxare a măsurilor

Încă 494 de decese provocate de coronavirus au fost confirmate astăzi de autoritățile din Marea Britanie. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 33.186.

Ce au făcut britanicii în prima zi de relaxare a măsurilor
Sursa foto: Pixabay.com
13 Mai 2020   •   19:18

O parte a restricțiilor impuse de autoritățile britanice în contextul pandemiei de coronavirus a fost ridicată, iar în aceeași zi au fost înregistrate 3.242 de noi cazuri de COVID-19.

Relaxarea măsurilor presupune ca angajații care nu pot lucra de acasă să se întoarcă la muncă de miercuri, în Anglia, însă nu și în Scoția, Irlanda de Nord sau Țara Galilor.

Școlile rămân închide în continuarea până în luna iunie. Despre redeschiderea activităților neesențiale, cum ar fi restaurante sau saloane de înfrumusețare, nu se va discuta nimic până în iulie.

În prima zi de relaxare a măsurilor, când mulți oameni s-au întors la muncă, s-a produs o mare aglomerație în transportul public.

Premierul Boris Johnson a făcut apel la cetățeni să se deplaseze pe cât posibil cu mașina personală, cu bicicleta sau, dacă e posibil, să meargă pe jos pentru a evita aglomerația.

În Marea Britanie, în momentul de față, numărul cazurilor pozitive de coronavirus a ajuns la 230.7984, cel al deceselor la 33.263, iar cel al vindecărilor la 1.025.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie coronavirus
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close