Antena 3 Coronavirus Canabisul ar putea ajuta la prevenirea și tratarea noului coronavirus. Descoperirea făcută după cel mai recent studiu

Canabisul ar putea ajuta la prevenirea și tratarea noului coronavirus. Descoperirea făcută după cel mai recent studiu

23 Mai 2020   •   19:11
Canabisul ar putea ajuta la prevenirea și tratarea noului coronavirus. Descoperirea făcută după cel mai recent studiu

 Mai mulți specialiști canadieni cred că au descoperit tulpini puternice de canabis care ar putea ajuta la prevenirea sau tratarea infecțiilor cu coronavirus.

Cercetătorii de la Universitatea din Lethbridge au declarat că un studiu din aprilie a arătat că cel puțin 13 plante de canabis, care erau bogate în CBD, păreau să afecteze căile ACE2 pe care virusul le folosește pentru a accesa corpul.

„Am rămas fără cuvinte inițial, apoi am fost cu adevărat fericiți”, a declarat pentru CTV News una dintre cercetătoare, Olga Kovalchuk, potrivit New York Post.

Rezultatele, publicate în jurnalul online Preprints, au indicat că extractele de canabis cu un conținut ridicat de CBD pot ajuta la blocarea proteinelor care formează un fel de „poartă” pentru COVID-19, când intră în celulele gazdă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close