Antena 3 CNN Coronavirus Cancelarul Austriei, vaccinat cu trei doze, are COVID. Vaccinarea obligatorie de la 1 februarie, sub semnul întrebării

Cancelarul Austriei, vaccinat cu trei doze, are COVID. Vaccinarea obligatorie de la 1 februarie, sub semnul întrebării

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost testat pozitiv la infecţia cu coronavirus.

Cancelarul Austriei, vaccinat cu trei doze, are COVID. Vaccinarea obligatorie de la 1 februarie, sub semnul întrebării
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2022   •   19:15

Informația a fost comunicată vineri de biroul cancelariei federale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Șeful guvernului se află în autoizolare şi nu prezintă simptome asociate cu COVID, a precizat sursa citată.

"Nu este niciun motiv de îngrijorare, mă simt bine", a precizat Nehammer (foto).

Infectarea cancelarului ar fi avut loc miercuri seară, după contactul cu un membru al echipei de securitate care a fost testat pozitiv joi, menționează cancelaria de la Viena.

Cancelarul austriac este vaccinat cu trei doze. El a anunțat că va lucra de acasă şi nu va participa la nicio întâlnire publică în următoarele câteva zile.

Soția lui Nehammer şi cei trei copii ai lor au primit rezultate negative la testele COVID-19, a mai indicat biroul cancelarului.

Anunțul a venit la o zi după ce șeful guvernului austriac, un conservator în vârstă de 49 de ani, a anunțat noi măsuri destinate să limiteze propagarea coronavirusului şi a insistat pe planurile de introducere a obligativității vaccinării începând din februarie.

Austria a reușit să reducă numărul de infectări printr-un nou lockdown în noiembrie și decembrie, dar apariția variantei Omicron alimentează un nou val de contaminări.

Vaccinarea obligatorie, pusă la îndoială de un specialist în drept constituțional

Planul Austriei de a face vaccinarea anti-COVID obligatorie de la 1 februarie este periclitat din cauza variantei Omicron, estimează un specialist în drept constituțional.

Heinz Mayer amintește că planul de vaccinare obligatorie este destinat în mare măsură să protejeze spitalele de suprasolicitare.

Însă Omicron a dovedit că poate ocoli sistemul imunitar, ceea ce face ca infecțiile în rândul persoanelor vaccinate să devină tot mai obișnuite.

Deși simptomele tind să fie mai ușoare printre vaccinați, există îngrijorări că numărul mare de persoane care ar putea să fie infectate și spitalizate va crește presiunea pe sistemul de sănătate austriac.

"Dacă vaccinarea nu protejează suficient sistemul de sănătate, atunci vaccinarea obligatorie nu poate fi permisă", a declarat Mayer.

Prin vaccinarea obligatorie, guvernul austriac dorește să determine un 1 milion de cetățeni încă reticenți să se vaccineze.

Amenzi substanțiale, de până la 3.600 de euro, sunt prevăzute pentru cei care nu se conformează.

Cu excepția Partidului Libertății din Austria (FPÖ), de extremă dreaptă, toate partidele parlamentare din țară au aprobat planul.

Aproximativ 70% dintre austrieci sunt în prezent vaccinați cu schemă completă.

×
Subiecte în articol: Karl Nehammer COVID-19
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close