Antena 3 CNN Coronavirus Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu. Bolnavii de COVID-19, trataţi și dacă nu au asigurare

Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu. Bolnavii de COVID-19, trataţi și dacă nu au asigurare

Pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus vor beneficia de servicii medicale chiar dacă nu au asigurare, iar folosirea cardului de sănătate nu mai e obligatoriu, a declarat, luni seara, șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu. Bolnavii de COVID-19, trataţi și dacă nu au asigurare
30 Mar 2020   •   21:49

Guvernul a luat noi măsuri în domeniul sanitar pentru a proteja românii de noul coronavirus. Astfel, în această perioadă cardul de sănătate nu mai e obligatoriu, iar pacienţii cu noul COVID-19 vor putea fi trataţi, chiar dacă nu au asigurare medicală.

„În această perioadă nu va fi necesară folosirea cardului de sănătate. Practic serviciile medicale, îngrijirile la domicliu, materialele sanitare, medicamentele şi dispozitivele medicale pot fi acordate şi validate fără semnarea cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. (...) O altă prevedere importantă priveşte tratarea pacienţilor cu servicii medicale, materiale sanitare şi medicamente necesare pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19. Toate persoanele de pe teritoriul României beneficiază de aceste servicii, indiferent de calitatea de asigurat sau nu a acesteia”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

O altă măsură a Executivului prevede că pacienţii simptomatici vor putea fi consultaţi la distanţă.

Totodată, în şedinţa de guvern de luni seara a fost prelungit cu 90 de zile termenul de valabilitate pentru biletelor de trimitere.

Guvernul a crescut şi numărul posturilor pentru direcţiile de sănătate publică judeţene din această perioadă, respectiv cu 1.000 de posturi. Şi numărul posturilor pentru serviciile de ambulanţă a crescut cu 1.000.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close