Antena 3 CNN Coronavirus Cât de aproape suntem de o viață normală. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Cât de aproape suntem de o viață normală. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Măsurile de relaxare nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată și dacă oamenii nu respectă măsurile de precauție, a spus miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cât de aproape suntem de o viață normală. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Sursa foto: Hepta
24 Iun 2020   •   23:40

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru recomandă în continuare păstrarea distanțării, a regulilor de igienă, purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport și evitarea zonelor aglomerate.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a spus Nelu Tătaru.

Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în România! Alte 321 de persoane infectate în ultimele ore

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut din nou, comparativ cu ziua precedentă. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 noi cazuri de îmbolnăvire, în timp ce ieri au fost raportate 214 de cazuri. Bilanțul total al cazurilor pozitive a ajuns la 24.826 în România.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii coronavirus

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close