Antena 3 Coronavirus Cât de riscant este să zbori pe timpul pandemiei de coronavirus. Lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi înainte de îmbarcare

Cât de riscant este să zbori pe timpul pandemiei de coronavirus. Lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi înainte de îmbarcare

de Diana Ionescu    |    08 Iul 2020   •   20:00
Cât de riscant este să zbori pe timpul pandemiei de coronavirus. Lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi înainte de îmbarcare
Sursa foto: Hepta

Zborul cu avionul poate crește riscul expunerii la coronavirus, însă poți urma câțiva pași pentru a preveni o posibilă infecție. Companiile aeriene au luat și ele măsuri de prevenție pentru a proteja atât călătorii cât și angajații. 

Călătoriile cu avionul însemnă ore întregi petrecute în aeroport, statul la cozi de securitate și folosirea unor scaune foarte apropiate. Toate aceste lucruri te împing către un contact foarte apropiat cu alte persoane, lucru care ar trebui evitat pe perioada pandemiei. Pe măsură ce industria aeriană își revine, avioanele devin din ce în ce mai aglomerate, ceea ce însemnă că distanțarea socială este din ce în ce mai greu de respectat, scrie AP News.  

Virușii nu se răspândesc atât de ușor în avion! Explicația specialiștilor

Partea bună este că odată ce ai ajuns în avion, virușii și germenii nu se răspândesc atât de repede precum ai crede, datorită modului de circulație a aerului, spune Centru de Control și Prevenție din Statele Unite. Companiile aeriene dezinfectează riguros suprafețe atinse în mod constant de pasageri, deci riscul de a te infecta este cu mult redus. 

Unele companii aeriene, precum Delta și Southwest blocheză scaunul din mijloc sau limitează capacitatea, pentru a preveni o posibilă transmitere. Chiar și în aceste cazuri însă, distanțarea socială recomandată este imposibil de păstrat, motiv pentru care pasagerii trebuie să respecte câteva reguli simple. 

Măsurile de prevenție necesare! Nu plecați de acasă fără aceste lucruri 

Este esențial ca toți pasagerii să poarte măști de protecție, iar la zborurile lungi aceasta trebuie schimbată la 4 ore. Gelul dezinfectant nu trebuie să lipsească și ar trebui utilizat de ficare dată după ce atingi o suprafață din avion. 

Mare atenție înainte de călătorie! Unele companii vor întreba pasagerii de posibile smptome de coronavirus și dacă au fost în contact cu o persoană testată pozitiv în ultimele două săptămâni. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close