Antena 3 CNN Coronavirus Cât timp poate fi folosită o mască de tip FFP2? Specialiştii explică de ce o putem purta și 3 zile

Cât timp poate fi folosită o mască de tip FFP2? Specialiştii explică de ce o putem purta și 3 zile

Centrul pentru Controlul şi Prevenire Bolilor din SUA spune că lucrătorii din domeniul sănătăţii pot purta o mască N95 de până la cinci ori.

Cât timp poate fi folosită o mască de tip FFP2? Specialiştii explică de ce o putem purta și 3 zile
Sursa foto: DPA Images / Sven Hoppe
de Andreea Cigolea    |    29 Ian 2022   •   10:51

Dar experţii spun că felul în care o persoană obişnuită poate purta în siguranţă o mască variază în funcţie de modul în care este folosită.

Perioada de timp în care o mască este purtată este mai importantă decât frecvenţa cu care este purtată, spune Richard Flagan, care studiază măştile şi aerosolii la California Institute of Technology.

În general, el recomandă limitarea utilizării unei măşti FFP2 la aproximativ două sau trei zile.

Cu fiecare respiraţie pe care o faceţi cu o mască de acest tip, particulele se acumulează pe mască, spune Flagan. Acest lucru ar putea îngreuna respiraţia dacă masca a reţinut o mulţime de particule.

"Acestea degradează performanţa măştii", spune Flagan.

Banda elastică de pe mască ar putea, de asemenea, să se uzeze şi să nu se mai potrivească la fel de bine în jurul feţei. De asemenea, s-ar putea să se murdărească sau să se ude, mai ales dacă este folosită în timpul unor activităţi fizice.

Acest tip de măşti nu pot fi spălate, acestea trebuie aruncate odată ce s-au uzat.

×
Subiecte în articol: mască FFP2
Parteneri
Ajutoarele care nu se mai dau din 2024. Milioane de români, afectaţi
x close