Antena 3 CNN Coronavirus A fost găsit primul caz suspect de infectare cu varianta Omicron în Germania

A fost găsit primul caz suspect de infectare cu varianta Omicron în Germania

Varianta Omicron a COVID-19 a ajuns probabil în Germania, a declarat sâmbătă un ministru din vestul statului Hesse, după ce au fost găsite mutații la un pasager sosit din Africa de Sud.

A fost găsit primul caz suspect de infectare cu varianta Omicron în Germania
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    27 Noi 2021   •   13:33

„Aseară au fost găsite mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”, a scris Kai Klose, ministrul afacerilor sociale din Hesse, unde se află aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Germaniei și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

El a adăugat că se efectuează o secvențiere completă a variantei și că persoana se izolează și i-a îndemnat pe toți cei care au călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni să limiteze contactele și să se testeze, potrivit Reuters.

Noua variantă a fost găsită într-un moment în care Germania și multe alte țări europene se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Germania a înregistrat sâmbătă 67.125 de noi cazuri de coronavirus, a declarat Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, iar peste 100.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Anterior, oficialii olandezi din domeniul sănătății au declarat că au detectat 61 de cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor care au zburat vineri din Africa de Sud și încearcă să stabilească dacă vreunul a fost infectat cu varianta Omicron.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close