Antena 3 CNN Coronavirus Cazul asistentei din Botoșani, reinclus pe lista deceselor de coronavirus

Cazul asistentei din Botoșani, reinclus pe lista deceselor de coronavirus

Printre decesele anunțate miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică este și cel al asistentei din Botoșani, care a murit pe 23 mai din cauza virusului, deși înainte de deces a avut două teste negative.

Cazul asistentei din Botoșani, reinclus pe lista deceselor de coronavirus
Sursa foto: Foto: dorohoinews.ro/
03 Iun 2020   •   18:38

Ministrul Sănătății a cerut o reevaluare a cazului.

Deces 1295

Femeie, 46 ani, județ Botoșani, asistență medicală.

Dată confirmare: 23.04.2020.

Dată deces: 23.05.2020.

Fără comorbidități cunoscute.

Conform Ord MS 961/2020 și a informațiilor primite de la SCBI Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19 deși în momentul decesului avea 2 teste negative pentru coronavirus.

Lenuța Buta (46 ani) s-a infectat în urmă cu câteva săptămâni. Pentru că starea ei de sănătate s-a degradat, a fost transferată la Iași, fiind internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. Din păcate, medicii ieșeni nu au mai reușit să o salveze.

„Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale! Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi!

Secția Boli Infecțioase Adulți este de azi mai săracă, pierzând o asistentă medicală extraordinară! Am rămas cu un mare gol în suflet în urma acestei nedrepte despărțiri!”, spune medicul Valentina Morcov.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close