Antena 3 Coronavirus Ce e de făcut dacă suspectezi că ești infectat cu coronavirus. Recomandări oficiale pentru toți românii

Ce e de făcut dacă suspectezi că ești infectat cu coronavirus. Recomandări oficiale pentru toți românii

18 Mar 2020   •   10:40
Ce e de făcut dacă suspectezi că ești infectat cu coronavirus. Recomandări oficiale pentru toți românii
Sursa foto: Pixabay

Românii sunt îndemnați să nu se mai îndrepte către spitale, la primele semne de infecție cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație), ci să sune medicul de familie și să ceară sfaturi în legătură cu modul de acționare.

Recomandări oficiale dacă suspectezi că ești infectat cu coronavirus:

În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să nu vă deplasați la medic sau la spital/urgență.

Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112.

Dacă aveți simptome specifice, efectuarea unui test pentru coronavirus nu este obligatorie și nici urgentă. Decizia de a efectua acest test aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte.

Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close