Antena 3 CNN Coronavirus Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID. Cea mai vârstnică femeie din țară a supraviețuit coronavirusului

Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID. Cea mai vârstnică femeie din țară a supraviețuit coronavirusului

Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit într-un spital din orașul Vienne, în sud-estul ţării, după ce a contractat COVID-19, relatează presa internațională

Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID. Cea mai vârstnică femeie din țară a supraviețuit coronavirusului
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2021   •   10:47

Marcel Meys avea 112 ani și a trecut în neființă  în noaptea de marți spre miercuri. Anunțul decesului a fost făcut de fiica lui Meys, Nicole Boiron.

"Locuia încă în casa lui, dar a făcut COVID-19 şi starea lui s-a înrăutățit. A fost plasat sub oxigen, medicii au făcut tot ce era posibil, dar, ce vreți, la 112 ani...", a declarat Boiron.

Meys era internat din data de 2 decembrie.

Născut pe 12 iulie 1909, bărbatul a fost angajat al serviciului local de ambulanță.

El a supraviețuit ambelor războaie mondiale și era văduv din 1998.

Avea probleme auditive și era aproape orb, potrivit fiicei sale.

A devenit cel mai vârstnic bărbat din țară pe 5 octombrie, după moartea lui Jules Theobald, un fost docher şi pescar din Martinica, decedat tot la vârsta de 112 ani, în orașul Fort-de-France.

"Era fericit, pentru că se afla acasă, avea încă mintea întreagă. Deși trăia singur, primea ajutor, beneficiind de asistență specializată la domiciliu", a precizat fiica sa.

Cea mai vârstnică femeie din Franța a făcut COVID și s-a însănătoșit

În Franța, titlul de cel mai vârstnic bărbat nu este atribuit oficial însă lista celor mai longevive persoane din țară este alcătuită de Laurent Toussaint, un pasionat de statistică specializat, de-a lungul anilor, în centralizarea datelor despre persoanele centenare și "supra-centenare".

"Marcel Meys mai avea doar 15 zile până la momentul în care ar fi devenit cel mai vârstnic bărbat din Franța, din toate timpurile. Jules Theobald a murit la 112 ani şi 171 de zile, iar Marcel Meys a trăit 112 ani și 156 de zile", a declarat expertul francez.

Conform sursei citate, în Franța există "un singur bărbat şi 33 de femei" care au peste 110 ani, pragul necesar pentru ca o persoană să fie considerată "supra-centenară".

Patru bărbați de 109 ani sunt pe cale să intre în acest cerc restrâns.

După decesul lui Marcel Meys, cel mai vârstnic bărbat din Franța este, probabil, un locuitor din Nisa, care a împlinit 111 ani pe 6 decembrie.

Cea mai vârstnică femeie din Franța are 117 ani.

Călugărița André, născută Lucile Randon, potrivit documentelor sale de stare civilă, s-a născut pe 11 februarie 1904, a contractat COVID-19 în ianuarie 2021 și s-a însănătoșit fără să rămână cu sechele.

×
Subiecte în articol: Franta COVID-19
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close