Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirus, supranumit "Ninja" de cercetători. De câte ori se poate replica în primele 2 zile petrecute în organism

Coronavirus, supranumit "Ninja" de cercetători. De câte ori se poate replica în primele 2 zile petrecute în organism

Coronavirus a fost supranumit "Ninja" de către cercetători. SARS-CoV-2 este de câteva ori mai periculos decât SARS, virus apărut în 2003, spun cercetătorii Universităţii din Hong Kong. Ei au studiat ambii viruşi şi au comparat câteva dintre caracteristicile acestora.

Coronavirus, supranumit "Ninja" de cercetători. De câte ori se poate replica în primele 2 zile petrecute în organism
Sursa foto: Hepta
12 Apr 2020   •   16:40

Aceştia notează că a fost nevoie de circa șase luni pentru a putea controla epidemia de SARS, iar acum va fi nevoie de mai mult pentru a o controla pe cea de SARS-CoV-2.

Motivul este acela că noul coronavirus are o capacitate mult mai mare de a se replica, dovadă şi faptul că el a infectat deja peste 1.6 milioane de oameni la nivel global, faţă de 8.098 diagnosticaţi cu SARS.

Profesorul Yuen a comentat în jurnalul ştiinţific Clinical Infectious Diseases că "nu există aproape nicio posibilitate de a controla virusul până în iulie".
"Acest virus este ca un ninja, reuşeşte să se replice în interiorul organismului fără să activeze un răspuns al sistemului imunitar", a completat şi Jasper Chan, profesor asistent la aceeaşi universitate.

Un alt cercetător, dr. Chu Hin, a afirmat că "în unele cazuri, SARS-CoV-2 s-a replicat de 100 de ori în decurs de 48 de ori, în timp ce SARS a atins un vârf cuprins între 10şi 20 de replicări în acelaşi interval".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close