Antena 3 CNN Coronavirus Certificatul verde, pentru accesul în biserici. Discuții între Nicolae Ciucă și reprezentanții cultelor

Certificatul verde, pentru accesul în biserici. Discuții între Nicolae Ciucă și reprezentanții cultelor

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi șeful DSU, Raed Arafat, a discutat, joi, cu reprezentanții cultelor din România, despre introducerea certificatului verde pentru accesul în biserici.

Certificatul verde, pentru accesul în biserici. Discuții între Nicolae Ciucă și reprezentanții cultelor
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    02 Dec 2021   •   11:16

A fost prima rundă de discuţii purtate de oficiali cu liderii cultelor din România, iar o decizie în acest sens se va lua în perioada următoare. 

"Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți. Discuția a fost dacă vaccinarea este singură soluție. Iar răspunsul a fost cât se poate de ferm și clar. Vaccinarea este o soluție, iar cea de-a două, complementară vaccinării, este comportamentul. Iar prin comportament înțelegem respectul față de sine, comunitate, față de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți", a declarat premierul Ciucă, după finalizarea discuțiilor.

La discuții a participat și președintele UDMR, Kelemen Hunor, dar și șeful campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Totul în contextul în care rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, joi, de 1,71 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Miercuri, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 1,78.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close