Antena 3 CNN Coronavirus Pentru prima dată de la apariția COVID-19, China nu a raportat niciun caz de infecție locală

Pentru prima dată de la apariția COVID-19, China nu a raportat niciun caz de infecție locală

China nu a raportat, joi, niciun caz local de infecție, fiind pentru prima dată în ultimele 3 luni când se întâmplă lucrul acesta. Toți cazurile nou diagnosticate sunt ale unor persoane care au venit în statul nipon din altă parte.

Pentru prima dată de la apariția COVID-19, China nu a raportat niciun caz de infecție locală
Sursa foto: pixabay.com
19 Mar 2020   •   08:51

China a raportat joi că nu există nicio nouă îmbolnăvire de COVID-19 printre locuitorii locali. 

Potrivit oficialilor chinezi, 34 de persoane au fost confirmate pozitiv, însă din rândul celor care au venit recent din alte țări.

În China, multe provincii și orașe s-au închis în ceea ce privește călătorii, ridicând întrebarea dacă virusul nu va reapărea odată ce aceste bariere vor fi ridicate și oamenii vor începe, din nou, să străbată țara. 

”Este foarte clar că acțiunile întreprinse de China au dus la finalul primului val de infecții. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă va exista un al doilea val, deoarece tipul de măsuri implementate de China nu sunt neapărat durabile pe termen lung, a declarat Ben Cowling, șeful diviziei de epidemiologie și biostatistică de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong. 

Liderul Chinei, Xi Jinping, a cerut recent ”un război al oamenilor” împotriva epidemiei, presa de propagandă lăudând acțiunea partidului, spunând că este un model pentru alte țări, scrie Mediafax. 

×
Subiecte în articol: China cazuri raportate coronavirus
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close