Antena 3 CNN Coronavirus Cipru a ridicat astăzi majoritatea restricțiilor de călătorie legate de COVID-19

Cipru a ridicat astăzi majoritatea restricțiilor de călătorie legate de COVID-19

Cipru a ridicat astăzi majoritatea restricţiilor de călătorie, iar o nouă relaxare a măsurilor pe plan intern privind COVID-19 va fi decisă în această săptămână, au anunţat autorităţile cipriote.

Cipru a ridicat astăzi majoritatea restricțiilor de călătorie legate de COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    18 Apr 2022   •   21:34

Ministerul cipriot al Transporturilor a anunţat că persoanele care sosesc din orice ţară pot intra în Cipru fie prezentând un certificat de vaccinare sau de recuperare după COVID-19, fie un test COVID-19 negativ.

Călătorii nu vor mai fi obligaţi să facă un test COVID-19 la intrarea în ţară, iar persoanele cu vârsta sub 12 ani vor fi scutite de orice control al testului COVID-19.

În cazul persoanelor vaccinate nu va exista o dată de expirare în cazul dozei booster, în timp ce schema completă de vaccinare iniţială – de exemplu, primele două doze sau o doză unică în cazul vaccinului Johnson – va fi valabilă nouă luni de la data ultimei doze administrate.

Ministrul Sănătăţii, Michalis Hadjipantelas, a declarat că situaţia epidemiologică din Cipru este cea mai bună din ultimele cinci luni, iar acest lucru a permis ridicarea obligativităţii prezentării unui SafePass la intrarea în magazine şi mall-uri, cu excepţia restaurantelor şi a altor locuri din industria ospitalităţii, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

El a afirmat că va discuta marţi cu echipa de oameni de ştiinţă care consiliază Guvernul şi apoi va face o propunere guvernului pentru relaxarea în continuare a măsurilor interne încă în vigoare. Cabinetul se va reuni miercuri pentru a aproba orice modificare.

Ministrul a precizat, însă, că ridicarea obligativităţii purtării măştii în interior va fi una dintre ultimele măsuri care vor fi anunţate.

×
Subiecte în articol: Cipru restricţii COVID-19
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close