Antena 3 CNN Coronavirus Un medicament pentru tratarea gutei este noua speranţă în lupta cu infecţia provocată de COVID-19

Un medicament pentru tratarea gutei este noua speranţă în lupta cu infecţia provocată de COVID-19

Un nou medicament ar putea fi folosit în tratarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Este vorba despre colchicina antiinflamatoare, care va fi testată în Marea Britanie pe un mare număr de pacienţi.

Un medicament pentru tratarea gutei este noua speranţă în lupta cu infecţia provocată de COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   21:00

Studiul RECOVERY, cel mai mare studiu clinic din lume dedicat tratamentelor pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, va selecta cel puţin 2.500 de pacienţi pentru a primi colchicină, care este utilizată în mod obişnuit ca tratament pentru gută.

Guta este o afecţiune inflamatoare ţesuturilor, provocată de acumularea de cristale de acid uric, ca urmare unei funcţii renale deficitare, a alimentaţiei necorespunzătoare, a factorilor genetici sau a unei combinaţii a acestor cauze.

Colchicina antiinflamatoare este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă, susţin cercetătorii de la Universitatea Oxford, implicaţi studiul clinic menţionat.

Totuşi, până ce vor fi disponibile concluziile studiului, colchicina antiinflamatoare nu ar trebui să fie administrată fără prescripția unui medic.

Un alt antiinflamator a redus decesele în rândul pacienţilor cu forme grave

Oamenii de ştiinţă arată că efectul inflamator este una dintre cele mai grave manifestări ale infecţiei cu COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave.

Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratamentul preşedintelui american Donald Trump.

×
Subiecte în articol: colchicină antiinflamatoare COVID-19
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close