Antena 3 Coronavirus Concursul care ar putea oferi o soluție pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Concursul care ar putea oferi o soluție pentru combaterea pandemiei de coronavirus

18 Mai 2020   •   23:09
Concursul care ar putea oferi o soluție pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Concursul ”Parteneri în lupta împotriva COVID-19” a fost lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific, la sfârșitul lunii martie.

"Este o idee fantastică, România este plină de oameni de știință deosebit  de capabili, ceea ce le lipsește este investiția financiară, iar această inițiativă este o idee extraordinară", a declarat virusologul Doina Atanasiu, unul dintre specialiștii care au oferit consultanță în evaluarea aplicațiilor înscrise la Concursul "Parteneri în lupta împotriva COVID-19", la încheierea perioadei de înscriere.

Zeci de medici, cercetători, farmaciști și biologi români și-au înscris proiectele de cercetare medicală, care au ca scop combaterea pandemiei de CORONAVIRUS, pentru a obține susținera Senatului Științific.

În perioada următoare va avea loc evaluarea aplicațiilor înscrise în concurs, care va fi făcută de către o comisie de consultanți de specialitate, experți în epidemiologie, virusologie și medicină inovativă.

Câștigătorul acestui concurs va fi anunțat pe 31 mai.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close