Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirusul, mai puternic în zonele poluate. Managerul Institutului M. Nasta: Scade imunitatea şi nu ne mai putem apăra în faţa virusului

Coronavirusul, mai puternic în zonele poluate. Managerul Institutului M. Nasta: Scade imunitatea şi nu ne mai putem apăra în faţa virusului

Numărul infectărilor cu coronavirus este mai mare în zonele poluate, arată un studiu realizat în Germania, unde 80% dintre cei care au murit trăiau în zone poluate.

Coronavirusul, mai puternic în zonele poluate. Managerul Institutului M. Nasta: Scade imunitatea şi nu ne mai putem apăra în faţa virusului
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    22 Apr 2020   •   10:49

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, dr. Beatrice Mahler, spune că poluarea are un impact asupra funcţiei respiratorii care, în timp, scade imunitatea şi, astfel, nu ne mai putem apăra bine în cazul unui virus.

"Poluarea poate să aducă un impact negativ asupra funcţiei respiratorii. Probabil că această corelaţie se bazează pe efectul pe care îl are poluarea pe termen lung asupra aparatului respirator, pentru că aceste particule de materie care ajung în căile respiratorii pe o perioadă mare declanşează inflamaţii la nivelul aparatului respirator. 

Nu întotdeauna aceste inflamaţii sunt de mare amploare, dar în timp, se produce o scădere a mecanismelor de apărare locală, mecanisme care scăzute nu mai permit apărarea în cazul contactului organismului cu anumite virusuri, bacterii şi, atunci, riscul de a dezvolta pneumonie e mai mare", a atras atenţia managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Cât despre purtarea măştii de protecţie, medicul spune că "recomandarea care este acum făcută şi de experţi internaţionali, mai ales unde cazurile sunt în creştere, sau pentru categoriile de populaţie care au afecţiuni cronice este extrem de bine să fie urmată, pentru că orice putem face pentru a ne proteja sănătatea e bine să facem".

Coronavirusul, mai puternic în zonele poluate. Dr. Beatrice Mahler: În timp, scade mecanismul de apărare

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler coronavirus poluare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close