Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirusul le dă fiori reci transportatorilor români: ''Nu avem ce face, trebuie să ducem marfa!''

Coronavirusul le dă fiori reci transportatorilor români: ''Nu avem ce face, trebuie să ducem marfa!''

Epidemia de coronavirus din Italia dă fiori reci transportatorilor români care au afaceri în zonă. Se tem de virus şi de pierderile pe care le-ar putea suferi din cauza măsurilor drastice impuse în nordul Italiei. Deocamdată, şoferii de TIR care merg în Peninsulă îşi asumă riscul pentru a nu-şi pierde locul de muncă.

Coronavirusul le dă fiori reci transportatorilor români: ''Nu avem ce face, trebuie să ducem marfa!''
Sursa foto: Pixabay
09 Mar 2020   •   18:12

Transportatorii români care au afaceri cu zona Italiei trăiesc zile grele. Pe de o parte, afacerile sunt afectate de măsurile severe impuse mai ales în nordul Peninsulei, pe de altă parte, şoferii trebuie să îşi ia o serie de măsuri de precauţie.

Pentru şoferii de TIR care transportă mărfuri către Italia nu s-au luat măsuri speciale la întoarcerea în ţară. Daca aceştia ar rămâne izolaţi la domiciliu, activitatea firmelor de transport ar fi paralizată.

''Nu avem ce face, trebuie să ducem marfa. Am plecat de acasă pentru a munci, nu?'', a spus un şofer care este nevoit să meargă în Italia.

Cei mai mulţi dintre românii care sosesc în ţară cu microbuzele din Italia înţeleg măsura izolării şi se conformează. Cei care nu respectă măsurile privind izolarea vor suporta rigorile legii.

Răpândirea epidemiei cu coronavirus din nordul Italiei îi sperie pe transportatorii arădeni. Afacerile lor depind de transporturile de mărfuri către şi dinspre zona închisă a Peninsulei.

Deocamdată nu s-au luat măsuri speciale, iar şoferii de TIR care merg spre Italia îli asumă riscul pentru a nu-şi pierde locul de muncă.

 

×
Subiecte în articol: şoferi transportatori
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close