Antena 3 CNN Coronavirus Costul uriaș pe care l-a plătit România în această criză COVID-19. Ministrul Finanțelor a dezvăluit cifrele

Costul uriaș pe care l-a plătit România în această criză COVID-19. Ministrul Finanțelor a dezvăluit cifrele

Criza COVID ne-a costat până acum 3,1 miliarde de lei, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Ministrul a mai spus că în această sumă sunt incluse pe lângă echipamentele cumpărate și cheltuielile sociale, printre care șomajul tehnic.

Costul uriaș pe care l-a plătit România în această criză COVID-19. Ministrul Finanțelor a dezvăluit cifrele
Sursa foto: Agerpres
30 Iun 2020   •   07:45

„Până acum ne-a costat 3,1 miliarde de lei. Acestea sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus. Să cumpărăm lucruri, să plătim și șomaj tehnic, mai multe, sunt toate alocate direct și s-au dus direct pentru a face cât mai mic acest efect al crizei COVID”, a spus ministrul Finanțelor.

Criza coronavirus. Vor mai fi cheltuieli

Florin Cîțu a precizat că în această sumă (3,1 miliarde de lei - n.red.) nu au fost incluse suplimentele pentru medici. „Acela nu a fost plătit încă, deci vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu la Digi24.

Deficitul bugetar a fost dublat

Potrivit ministrului, deficitul a fost dublat la rectificarea bugetară.

„Când am făcut rectificarea bugetară am dublat deficitul bugetar de la 3,7 la 6,7, am adăugat trei puncte procenttuale. Acestea veneau din 10 miliarde cheltuieli în plus, care erau legate în special de COVID, și 20 de miliarde venituri mai mici la buget. Asta am spus tot timpul: nu putem să eliminăm total efectul crizei, putem doar să minimizăm efectul negativ asupra economiei”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 269 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus

Numărul total a ajuns la 26.582. 210 pacienţi sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. 22 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.634.

Declarația neașteptată a unui reputat medic din România: Riscul să iei COVID din Grecia e mai mare decât la noi în țară

×
Subiecte în articol: coronavirus criza
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close