Antena 3 Coronavirus COVID-19. Cum arată, de fapt, noul coronavirus. Primele imagini cu virusul ucigaş văzut la microscop

COVID-19. Cum arată, de fapt, noul coronavirus. Primele imagini cu virusul ucigaş văzut la microscop

de M.Z.    |    11 Mar 2020   •   13:54
COVID-19. Cum arată, de fapt, noul coronavirus. Primele imagini cu virusul ucigaş văzut la microscop
Sursa foto: Pixabay

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din America, Emmie de Wit, a prezentat imagini cu aspectul noului tip de virus, COVID-19, după ce l-a studiat prin intermediul unui microscop electronic cu scanare și transmisie.

Medicii au constatat că noul COVID-19 este asemănător cu MERS-CoV, tulpina de coronavirus care a apărut în anul 2012, în Orientul Mijlociu, dar și cu SARS-CoV, tulpina apărută în anul 2002, care este răspunzătoare cu afecțiunile respiratorii severe, potrivit npr.org.

Virusul apare colorat în portocaliu, iar celulele lui sunt protejate de o membrană gri, care acționează ca un înveliș pentru nucleul Covid-19.

Analiza amănunțită a Covid-19 a fost posibilă cu ajutorul unui pacient din America, purtător al virusului. 

Până în prezent, au existat peste 47.000 de cazuri confirmate de laborator și peste 1.300 de decese. Cazurile au fost înregistrate în 25 de țări, dar marea majoritate sunt în China, țara din care virusul ucigaș s-a răspândit în întreaga lume.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close