Antena 3 CNN Coronavirus COVID-19. Lista actualizată a restricţiilor de călătorie în Europa

COVID-19. Lista actualizată a restricţiilor de călătorie în Europa

Deşi ne bucurăm că am scăpat de mască şi putem intra liberi în mall, majoritatea țărilor au încă în vigoare vigoare restricții de călătorie în încercarea de a controla răspândirea COVID-19.

COVID-19. Lista actualizată a restricţiilor de călătorie în Europa
Sursa foto: pixabay.com
de Alexandra Dima    |    13 Mar 2022   •   13:55

Cele mai recente mari schimbări a restricțiilor de călătorie in Europa in condițiile pandemiei de COVD19

Grecia anulează formularele de localizare a pasagerilor începând cu 15 martie.

  • Irlanda a abolit toate restricțiile de intrare COVID-19 începând cu 6 martie.
  • Germania permite toți călătorii, indiferent de țara lor de origine, deoarece lista cu risc ridicat este eliminată de la 3 martie.
  • Austria ridică toate restricțiile interne privind COVID-19 începând cu 5 martie, cu excepția măștilor din transportul public și din magazinele esențiale.
  • Islanda a ridicat toate restricțiile, astfel încât toți călătorii pot intra în țară indiferent de statutul lor de vaccinare.

Albania

Măsurile de limitare a COVID-19 rămân în vigoare, inclusiv staționări pe timp de noapte între orele 23:00 și 6:00 și măști de protecție obligatorii în interior și în transportul public.

Toate frontierele terestre sunt deschise și nu există restricții de circulație în întreaga țară.

Toți cetățenii străini cu vârsta peste șase ani trebuie să aibă unul dintre următoarele: dovada vaccinării, un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de sosire, un test rapid de antigen efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte de sosire sau dovada că v-ați recuperat de COVID -19 în ultimele șase luni.

 

 

Austria

Pentru a intra în țară este necesar unul dintre cele trei documente - un test PCR negativ de cel puțin 72 de ore, un certificat de vaccin sau dovada infecției anterioare.

Cu toate acestea, doar dovada vaccinării sau infecției anterioare va fi acceptată pentru a intra în orice tip de cazare, restaurante, baruri, cluburi de noapte, teatre și pentru a folosi telecabine sau teleschi. Un test COVID-19 negativ nu va fi suficient.

Belgia

Autoritățile belgiene au relaxat restricțiile interne privind COVID-19 începând cu 7 martie. Nimeni nu va mai trebui să prezinte un certificat COVID valabil atunci când accesează baruri, restaurante și cafenele.

Toți cei care intră în țară trebuie să completeze un Formular de localizare a pasagerilor , cu excepția cazului în care stați în Belgia pentru mai puțin de 48 de ore.

Regulile pentru testare și carantină variază în funcție de locul de unde călătoriți, de unde ați fost în ultimele 14 zile și de starea dumneavoastră de vaccinare. Site -ul oficial al guvernului este cea mai bună sursă de informații despre regulile Belgiei.

Măștile nu mai sunt obligatorii în aer liber, dar rămân obligatorii în spațiile interioare precum magazine, lăcașuri de cult și transportul public.

Franţa

Franța nu mai solicită călătorilor complet vaccinați să prezinte un test COVID-19 negativ începând cu 12 februarie.

Franța operează un „permis verde” pentru intrarea în spațiile publice.

Vizitatorii nevaccinați din UE trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. Vizitatorii nevaccinați din țările de pe „lista portocalie” a Franței vor trebui în continuare să ofere un motiv convingător pentru a călători în țară.

Germania

Germania operează un „permis verde” pentru intrarea în spațiile publice.

Turiștii din Marea Britanie care sunt complet vaccinați pot intra în Germania din orice motiv și trebuie doar să-și arate permisul digital COVID. Turistii nevaccinati trebuie sa prezinte un test COVID negativ.

Călătorii care intră în țară trebuie să completeze un formular de înregistrare digital înainte de a călători și trebuie să aibă dovada vaccinării complete sau un test COVID negativ. Detalii complete aici .

Începând cu 3 martie, toate țările au fost eliminate de pe lista cu risc ridicat.

Mișcarea înseamnă că călătorii, indiferent de țara lor de origine, pot intra acum în Germania fără a fi supuși unor reguli de intrare suplimentare, cum ar fi testele înainte de intrare și cerințele de carantină.

Regiunile germane au o anumită autoritate de a-și stabili propriile restricții, ceea ce duce la introducerea de noi restricții de la jumătatea lunii noiembrie. Cel mai bine este să cercetați unde veți afla ce restricții sunt în vigoare la momentul respectiv, deoarece acestea se pot schimba în scurt timp.

Italia

Italia are de completat un chestionar simplu, care vă va oferi instantaneu regulile de urmat în funcție de situația dvs.

Italia și-a prelungit starea de urgență până la sfârșitul lunii martie, ceea ce oferă guvernului puteri mai mari de a implementa noi legi în scurt timp.

Italia necesită acum un „permis verde” pentru a intra în hoteluri, baruri, restaurante, cafenele, pentru a folosi transportul public și în majoritatea locurilor interioare. Acest permis super verde este disponibil doar persoanelor care sunt complet vaccinate, spre deosebire de anterior, când dovezile unui test negativ era suficientă. 

Cetățenii și rezidenții italieni pot obține permise verzi în multe moduri, dar pentru vizitatori, în locul acestuia va fi acceptat un certificat de vaccinare din țara dumneavoastră de origine.

Țara are diverse coduri de culori, majoritatea regiunilor fiind în prezent în zona albă cu cel mai scăzut risc, ceea ce înseamnă că este permisă mesele în aer liber, iar hotelurile sunt deschise.

Cipru

Cipru nu mai solicită călătorilor complet vaccinați să facă un test înainte de plecare.

Toți călătorii cu vârsta de peste 12 ani trebuie să facă un test PCR la sosirea pe aeroportul din Cipru, care trebuie plătit de pasager. Testele sunt între 15-19 €. Călătorii trebuie apoi să se autoizoleze în cazarea lor până când primesc rezultatul, care ar trebui să fie în termen de trei ore. Dacă testul este pozitiv, turiștii trebuie să rămână în izolare și vor primi instrucțiuni de la Ministerul Cipriot al Sănătății.

Turiștilor li se poate cere să facă un alt test rapid COVID la 72 de ore de la sosire. Aceasta va fi gratuită pentru toți pasagerii care își prezintă cartea de îmbarcare.  Cipru operează, de asemenea, un „SafePass” pentru a accesa spațiile publice, unde trebuie purtate măști de protecție.

Toate sosirile trebuie să obțină un permis de zbor pentru Cipru, împreună cu un test PCR negativ pentru sosirile pe lista portocalie și roșie.

Danemarca

Toate restricțiile interne privind COVID-19 au fost ridicate. Măștile nu vor mai fi o cerință legală și nu va trebui să prezentați un certificat digital UE COVID (EUDCC) pentru a intra în restaurante, muzee și baruri.

Călătorii nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test după sosire sau să treacă prin carantină obligatorie.

Toți străinii și nerezidenții care intră în Danemarca trebuie să continue să testeze înainte de sosire. Acesta poate fi un test PCR efectuat cu 72 de ore înainte de sosire sau un test antigen efectuat cu 48 de ore înainte de sosire.

Se pot aplica reguli diferite pentru țările cu risc ridicat.

Finlanda

Finlanda a renunțat la testele necesare înainte de sosire pentru vizitatorii complet vaccinați din afara UE și a zonei de călătorie Schengen.

Vizitatorii din țările non-UE și din țările Schengen vor trebui să prezinte dovada vaccinării complete sau dovada recuperării de COVID-19 în ultimele șase luni.

Poliția de frontieră finlandeză oferă sfaturi cu privire la traficul transfrontalier prin telefon și e-mail. Serviciul este disponibil în finlandeză, suedeză și engleză în zilele lucrătoare între orele 8.00 și 16.00 la +358 295 420 100. Întrebările pot fi trimise și prin e-mail la [email protected] .

Sursa: euronews.

×
Subiecte în articol: restricţii europa COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close