Antena 3 Coronavirus Covid-19 poate fi depistat uşor la oameni cu aparatele care semnalează gripa la animale

Covid-19 poate fi depistat uşor la oameni cu aparatele care semnalează gripa la animale

de L.D.    |    31 Mar 2020   •   08:37
Covid-19 poate fi depistat uşor la oameni cu aparatele care semnalează gripa la animale
Sursa foto: pixabay.com

Aparatele folosite pentru depistarea gripei porcine şi aviare pot fi utilizate şi la analize de coronavirus. Testele de analize moleculare au precizie de 99,9%, spun specialiştii. Aparatele numite PCR pot depista coronavirusul în opt ore.

Potrivit șefei laboratorului Universității Veterinare București, Maria Gurău, aparatul pentru analize moleculare poate să arate şi contaminarea cu virusul ce a ucis până acum peste 60 de oameni la noi în ţară şi aproape 35.000 în toată lumea.

„Reprezintă metoda cea mai sigură, cea mai sensibilă şi cea mai specifică în diagnosticul unei boli, în cazul discuţiei noastre, covid-ul 19.”, explică aceasta.

Cinci astfel de aparate de analiză au fost donate statului de Spitalul Veterinar din Bucureşti. Multe altele există însă în multe judeţe din ţară la Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pot fi utilizate şi pentru teste de coronavirus.

„O importanţă deosebită trebuie acordată pentru a scurta timpii de aşteptare între momentul recoltării probelor şi obţinerea rezultatului”, spune medicul Valentin Boldea.

Ca să funcţioneze, asemenea aparate trebuie reconfigurate, apoi dotate cu kituri speciale pentru depistarea noului coronavirus. Şi nu în ultimul rând e necesar să fie folosite de specialişti în domeniul medicine umane, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus aparat gripa porcina

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close