Antena 3 CNN Coronavirus Creșă din Piatra Neamț închisă după depistarea mai multor cazuri de COVID-19. Zeci de copii au fost testați

Creșă din Piatra Neamț închisă după depistarea mai multor cazuri de COVID-19. Zeci de copii au fost testați

O creșă din Piatra Neamț a fost închisă, după ce șase angajate au fost confirmate cu coronavirus. 15 copii au fost testați și ei, însă rezultatele nu au sosit încă. Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz.

Creșă din Piatra Neamț închisă după depistarea mai multor cazuri de COVID-19. Zeci de copii au fost testați
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    16 Iul 2020   •   18:12

Persoanele din cresă care au fost confirmate cu COVID-19 sunt două asistente medicale și patru îngrijitoare. Două dintre ele au o formă medie a bolii, trei au o formă ușoară, iar un caz este asimptomatic.

DSP a început ancheta epidemiologică pe 14 iulie, după ce una dintre angajate s-a dus la medicul de familie cu simptome respiratorii specifice infecției cu noul virus. Medicul de familie a anunțat DSP Neamț, iar ulterior au mai fost depistate alte cinci angajate.

DSP Neamț a decis închiderea greșei, iar părinților copiilor li s-a recomandat izolarea la domiciliu până la sosirea rezultatelor.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a explodat! Aproape 800 de cazuri în ultimele 24 de ore

Numărul infectărilor cu coronavirus a explodat din nou în România. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015  teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 553 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.146 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț coronavirus
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close