Antena 3 CNN Coronavirus 700 - 800 de cazuri noi de coronavirus pe zi! Scenariu sumbru pentru România!

700 - 800 de cazuri noi de coronavirus pe zi! Scenariu sumbru pentru România!

O previziune făcută de un epidemiolog le dă fiori reci autorităților. Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, spune că țara noastră ar putea să înregistreze 700 sau 800 de noi infectări pe zi, dacă nu se respectă măsurile de prevenție. Numărul bolnavilor de la Terapie Intensivă ar putea și el să depășească 500.

700 - 800 de cazuri noi de coronavirus pe zi! Scenariu sumbru pentru România!
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    06 Iul 2020   •   14:00

”Proiecția făcută după calculele lui Valentin Pârvu, proiecția pentru 23 august, dacă se menține acest număr bazal de reproducere aproape de 1.1 sau la 1.1, arată că numărul va crește și mai mult și putem să ne confruntăm în jurul datei de 23 august cu 700-800 de cazuri de infecții noi pe zi și cu un număr de cazuri la Terapie Intensivă de aproape 500 sau chiar 500 de cazuri. Deci totul ține de măsuri și în mod deosebit, cum am subliniat și la începutul intervenției, de respectare a măsurilor.

În contextul în care ne află acum, mobilitatea crește. În momentul în care crește mobilitatea, crește numărul de deplasări, crește și numărul de contacte pe care fiecare îl va avea, deci crește riscul de infecție. Deci, în mod automat, chiar dacă va fi o scădere a transmisibilității virusului pe perioada aceasta caldă, apreciată de cei de la Harvard, undeva la 20%, se pare că va fi compensată de această mobilitate crescută și de creșterea numărului de contacți și de surse potențiale de infecție”, a declarat Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

×
Subiecte în articol: Emilian Popovici coronavirus
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close