Antena 3 CNN Coronavirus Cum a arătat prima noapte de petreceri în cluburi, după pandemie: "E super bine! Trăim din nou!"

Cum a arătat prima noapte de petreceri în cluburi, după pandemie: "E super bine! Trăim din nou!"

Petrecăreții și-au reluat, vineri, viața de noapte. În Centrul Vechi din Capitală, cluburile au fost pline de tineri care au petrecut până târziu, hotărâți să nu piardă nici măcar o secundă de distracție.

Cum a arătat prima noapte de petreceri în cluburi, după pandemie: "E super bine! Trăim din nou!"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Iun 2021   •   08:56

Pentru a se bucura de atmosfera cât mai mult, mulți dintre petrecăreți au venit în club încă din timpul zilei. În față clubului, clienții stăteau la rând, nerăbdători să intre și să se distreze.

"E super bine. În sfârșit am ieșit din casă. Trăim din nou.", spune o tânăra.

Muzica i-a făcut pe oameni să se ridice de pe scaun și să danseze, fie la terase, fie în stradă, în fața barurilor.

Clienții de la terase au avut parte chiar și de mici show-uri din partea dansatoarelor, iar în cluburi locurile libere au fost, și de această dată, o raritate.

Polițiștii au fost și ei în cluburi, dar nu pentru muzică, ci ca să stea cu ochii pe cei care nu respectau regulile.

Florin Cîțu: Cluburile și discotecile se redeschid la 50% din capacitate, doar pentru persoanele vaccinate

Premierul a anunțat, săptămâna trecută, că barurile, cluburile și discotecilor se redeschid, în intervalul 00:00-05:00, la 50% din capacitate, doar pentru persoanele vaccinate.

De asemenea, începând cu 1 iunie, pot fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală.

Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

CNSU a anunţat măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie. Fără mască în birouri, nunți cu 70 de persoane, spectacole cu 1000 de participanți

CNSU a aprobat o listă cu propuneri privind noi măsuri de relaxare care ar putea fi aplicate din 1 iunie 2021. Lista care vine cu o serie de facilităţi pentru persoanele vaccinate urmează a fi discutată în sedinţa de Guvern de astăzi.

Este vorba de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului.

Sălile de sport vor funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție. Numărul participanților poate fi mai mare, dacă toți sunt vaccinați.

Începând cu data de 01.06.2021: Teatrele, cinematografele și alte evenimente cultural-artistice, doar cu mască, fără dovada vaccinării sau test PCR

- ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr cuprins între 1.000 și 5.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

- se permite desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.”

- creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

- organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

- organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

- ca activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă  incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

- organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, permisă cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.

- activitatea operatorilor economici va fi desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toți participanții să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurând o suprafață de 4 mp/persoană.

×
Subiecte în articol: cluburi petreceri pandemie noapte
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close