Antena 3 CNN Coronavirus Cum a reușit Taiwan să pună frână răspândirii noului coronavirus, în ciuda riscului uriaș de contaminare

Cum a reușit Taiwan să pună frână răspândirii noului coronavirus, în ciuda riscului uriaș de contaminare

Noul coronavirus se răspândește rapid în toate colțurile lumii, în ciuda eforturilor concentrate ale statelor afectate de pandemie.

Cum a reușit Taiwan să pună frână răspândirii noului coronavirus, în ciuda riscului uriaș de contaminare
Sursa foto: Pixabay
16 Mar 2020   •   09:32

Dintre toate acestea se face remarcat Taiwanul, un exemplu pentru modul în care a reușit să pună frână coronaviruslui.

Insula de 23 de milioane de locuitori, situată în sud-estul Chinei continentale, la sud de Japonia și la nord de Filipine, era considerată ca fiind o zonă cu risc uriaș de contaminare, scrie abcnews.go.com.

Cu peste 850.000 de cetățeni rezidenți și care lucrează în China continentală, experții se așteptau ca Taiwanul să fie puternic afectat de COVID-19, mai ales având în vedere că momentul izbucnirii epidemiei a coincis cu Anul Nou Chinezesc, una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului, din punct de vedere al călătoriilor.

Cu toate acestea, Taiwanul a avut doar 59 de cazuri confirmate și un singur deces, un număr uimitor de scăzut având în vedere apropierea de China și frecvența zborurilor între cele două țări. 

Cum au reușit? Prin măsuri luate din timp

Succesul Taiwanului a fost în mare parte creditat de mobilizarea precoce a autorităților, care au pus în aplicare strategii și planuri specifice pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus.

De îndată ce au apărut știri despre un virus necunoscut din Wuhan, China, la 31 decembrie, oficialii din Taiwan au început să restricționeze zborurile către și din regiune și au început să analizeze pasagerii.

Și-au extins criteriile de evaluare la o săptămână după și au băgat în carantină orice persoană care prezenta simptome.

Taiwanul a activat oficial Centrul de Comandament al Epidemiei, o filială din cadrul NHCC, care a permis coordonarea cu diverse ministere și adoptarea de politici și strategii eficiente.

În ultimele două luni, Centrul de Comandament al Epidemiei, condus de ministrul Sănătății, a implementat 124 de măsuri menite să pună frână răspândirii noului coronavirus.

Măsurile includeau controlul la frontieră (aeriană si maritimă), identificarea cazurilor, carantina pentru cazurilor suspecte, gestionarea alocării resurselor, informări de presă zilnice, identificarea informațiilor false și formularea de politici economice care să vină în ajutorul companiilor.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close