Antena 3 CNN Coronavirus Curățătoriile de haine din mall-uri, obligate să rămână deschise. Patronii scriu Guvernului: "Lăsați-ne să închidem!" 

Curățătoriile de haine din mall-uri, obligate să rămână deschise. Patronii scriu Guvernului: "Lăsați-ne să închidem!" 

Mai mulți patroni ai unor curțătorii de haine din mall-uri au semnat o petiție adresată Guvernului prin care cer să li se permită să suspende activitatea pentru că sunt expuși contaminării. Ordonanța Militară nr. 2, include curățătoriile de haine din centrele comerciale la excepții și sunt obligate să rămână deschise.

Curățătoriile de haine din mall-uri, obligate să rămână deschise. Patronii scriu Guvernului: "Lăsați-ne să închidem!" 
02 Apr 2020   •   11:12

Prin încadrarea la excepții, în Ordonanța Militară, curățătoriile sunt obligate să își continue activitatea conform contractului de inchiriere cu respectivele centre comerciale.

Asociația patronilor de curățătorii și spălătorii susțin că  menținerea activității nu este benefică în lupta pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

”Menținerea deschisă a curățătoriilor din MALL-uri, Centre Comerciale sau în magazine stradale nu poate fi benefică prevenirii răspândirii COVID-19, deplasările persoanelor fiind necesare numai rezolvării situațiilor urgente și asigurării necesarului de hrană. Menținerea în funcțiune a magazinelor noastre (curățătorii si spălătorii), reprezintă un risc epidemiologic iar prin serviciile pe care le prestăm nu ne putem asuma responsabilitatea preîntâmpinării totale și prevenirii riscurilor de infectare și răspândire cu COVID 19 a angajaților si potențialilor clienți, cu toate eforturile pe care le-am face în mod rezonabil”, se arată în petiția remisă guvernului.

În petiție se mai arată că situația financiară este mult degradată ca urmare a chiriilor din mall-uri care au rămas neschimbate, deși nu sunt clienți, iar activitatea nu poate fi considerată ca fiind una normală.
 

×
Subiecte în articol: curățătorii patroni ordonanta
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close