Antena 3 CNN Coronavirus Profesorul Alexandru Rafila explică de ce are România a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa

Profesorul Alexandru Rafila explică de ce are România a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa

România fost nominalizată, joi, alături de alte șase state europene, drept țară cu risc ridicat de mortalitate a infecțiilor cu coronavirus și unde evoluția epidemiei de COVID-19 provoacă "o mare îngrijorare". Avertismentul a venit de la Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, citat de presa internațională.

Profesorul Alexandru Rafila explică de ce are România a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Sep 2020   •   22:00

Alături de țara noastră, unde mortalitatea este ușor sub 3%, au fost menționate Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Ungaria și Spania, ultima țară fiind cea cu mortalitatea cea mai ridicată, 3 procente.

Instituția europeană evocă necesitatea reintroducerii restricțiilor pentru a limita transmiterea virusului.

"Impunerea unor restricții stricte, care s-a dovedit o măsură efectivă în controlul răspândirii pandemiei în UE în primăvara anului 2020, pare să fie singura strategie care poate asigura un impact moderat al bolii asupra indivizilor și sistemelor de sănătate”, se arată în documentul Centrului european.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a explicat într-o intervenție la Antena 3 de ce România are un număr ridicat de decese ale celor infectați cu coronavirus, comparativ cu alte țări de pe continent.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close