Antena 3 CNN Coronavirus Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, infectat cu COVID: ”Este o boală serioasă, nu știu de unde am luat-o”

Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, infectat cu COVID: ”Este o boală serioasă, nu știu de unde am luat-o”

Decanului Facultății de Medicină din Sibiu, Radu Fleacă, s-a infectat cu coronavirus, însă nu știe de unde a luat virusul, deși s-a protejat foarte mult.

Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, infectat cu COVID: ”Este o boală serioasă, nu știu de unde am luat-o”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Cigolea    |    22 Sep 2020   •   13:00

Profesorul a dezvăluit faptul că, în timp ce a fost infectat, a suferit atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Acesta vrea să transmită românilor că boala COVID-19 este una serioasă, care nu trebuie luată în glumă.

„Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă, care poate şi creează probleme dificile şi nu mă refer aici din punct de vedere al sistemului economic și la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin aşa ceva şi care îşi lasă amprenta asupra capacităţii fizice şi psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se ştie cum este evoluţia acestui virus şi a pacienţilor şi a imunităţii, sunt o grămadă de necunoscute”, a declarat Radu Fleacă.

S-a infectat deși s-a protejat foarte mult


„Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu personal am purtat tot timpul mască şi afară, nu am fost în spaţii aglomerate, dar nu ştiu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soţiei mele, din păcate, dar nu am reuşit să infectez pe altcineva”, a precizat Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină din Sibiu.

Decanul Facultății de Medicină s-a infectat cu COVID în urmă cu aproape două luni. El a fost internat la spitalul din Sibiu și s-a vindecat.

×
Subiecte în articol: Sibiu coronavirus boala

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close