Antena 3 CNN Coronavirus Medicii aflați în carantină acuză un tratament inuman. "Suntem ca la pușcărie. Și viața noastră contează”

Medicii aflați în carantină acuză un tratament inuman. "Suntem ca la pușcărie. Și viața noastră contează”

Un strigăt disperat vine de la Spitalul Județean de Urgență Deva, unde carantina i-a prins pe toți, medici, asistenți, infirmieri, doar cu hainele de pe ei. Toți au simptomatologie de COVID-19.

Medicii aflați în carantină acuză un tratament inuman. "Suntem ca la pușcărie. Și viața noastră contează”
04 Apr 2020   •   15:44

Toți au intrat în contact cu pacienți infectați, tratați pe secție. Toți au intrat în contact cu o colegă medic, care în urma testului, a fost declarată pozitivă la noul coronavirus.

Cu fiecare oră, situația din Spitalul Județean de Urgență Deva devine mai greu de suportat.

Tot personalul medical de pe secția de Terapie Intensivă are simptomatologie de COVID-19, iar medicii par că nu mai au putere pentru să-i trateze pe pacienții infectați cu coronavirus.

Medicul Roxana Betea care a fost prinsă în carantină alături de șefa secției de Terapie Intensivă și alți 14 colegi povestește care este situația reală din secție ce se întâmplă cu ei și cu pacienții.

"Nu știm dacă suntem pozitivi, negativi, nu se știe"

„Situația e gravă, nu mai știm nici noi. Suntem aici, într-o mini-carantină, pacienții se internează, nu știm cine a dat dispoziția asta. Noi suntem cu simptomatologie, nu știm dacă suntem pozitivi, negativi, nu se știe. Putem da mai departe, nimeni nu înțelege asta... Pe mine și pe șefa de secție ne-a prins ghinionul în spital, amândouă cu simptome, asistentele, infirmierele și ele au simptomatologie... Le ținem aici... Nimeni nu ne zice nimic, din data de 29 seara, de când am primit ordinul că nu mai pleacă nimeni și nimeni nu mai intră".

"Suntem ca la pușcărie, nu avem voie să primim nimic de acasă"

"Nimeni nu ne-a mai spus absolut nimic! Suntem amenințați cu dosare penale dacă plecăm din spital, suntem ca la pușcărie. Nu putem primi nimic de acasă, poliția stă în spatele spitalului. Aseară a venit o prietenă, să îmi aducă ceva haine, mi-a aruncat peste gard o cutie, dar poliția a fost pe fază. Vor să stau 14 zile într-o pereche de pantaloni, un tricou și să nu mai zic mai departe. Faci carantină, dar nu așa..”, spune medicul Roxana Betea pentru jurnaliștii de la ziardehunedoara.ro.

"Puteam să mă izolez acasă, dar am venit pentru pacienți"

„Amândoi medicii suntem cu perfuzii, asistentele se simt rău... Nu e posibil să te țină în halul acesta. A fost amenințată colega de la raze că dacă nu face investigațiile, a doua zi are dosar penal din partea managerului care e pus în funcție de trei ore. El știe ce se întâmplă în trei ore în spital. Nu am crezut că se poate așa ceva. Eu am venit duminică la spital, la gardă, având pacienți, pentru că puteam să mă izolez acasă. Am fost contact direct cu o colegă, care este infectată. Dar nu puteam să las pacienții așa. Oricum, pe secția de Terapie Intensivă nu avem medicamente pentru a-i trata pe cei cu COVID. Ieri a fost ultima dată când au primit medicamente.

"Tratez pacienții cu perfuzia în mână"

La noi, chiar acum la ora 11 s-a declarat un deces. Ieri am mai avut unul. Mai avem o pacientă confirmată cu COVID-19, în stare critică. Mai avem un pacient, care este suspect, nu avem încă rezultatul. Ieri, s-au recoltat probe de la personalul de pe secție, de la 16 persoane. Au fost presiuni pentru a ne recolta, pentru că eram toți cu simptomatologie. Suntem doi medici, patru infirmiere, un brancardier și restul sunt asistente. Eu sunt cu perfuzia în mână acum, ieri nu am avut apă caldă, ne-am spălat cu apă rece. Când intri într-un salon infectat, trebuie să îți faci duș. Nu poți să stai așa. Noi nu am avut nici măcar apă caldă”, mai spune dr. Roxana Betea pentru ziardehunedoara.ro

Medicul mai spune că un asemenea tratament este inuman și că viața lor este la fel de importantă, ca a pacienților pe care îi tratează.

×
Subiecte în articol: deva
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close