Antena 3 CNN Coronavirus Mască chirurgicală, de bumbac sau FFP2? Arafat explică ce trebuie să ştii despre fiecare dintre ele

Mască chirurgicală, de bumbac sau FFP2? Arafat explică ce trebuie să ştii despre fiecare dintre ele

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a spus că, după data de 15 mai, când măsurile de restricţie s-ar putea relaxa, schimbarea majoră va fi din momentul în care ieşim din casă: nu avem voie fără mască.

Mască chirurgicală, de bumbac sau FFP2? Arafat explică ce trebuie să ştii despre fiecare dintre ele
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    04 Mai 2020   •   11:57

În ce priveşte cele trei tipuri de măşti existente, respectiv masca de bumbac, masca chirurgicală și masca de tip FFP2, şeful DSU a explicat care sunt diferenţele dintre ele.

"La masca de bumbac, nemedicală, trebuie să ai 2-3 cu tine.

Masca chirurgicală, pentru stradă, are un anumit grad de protecție mult mai bun, are mai multe straturi, nu este ca măștile medicale FFP2, se schimbă cam la patru ore, dacă strănuți în ea trebuie să o schimbi", a explicat Arafat, potrivit digi24.ro.

El a spus că măștile de bumbac pot fi folosite, însă cu câteva condiții: spălată și călcată zilnic. În plus, nu e suficient să ai doar una atunci când pleci de acasă.

"Sper că prețul lor va scădea la cel care a fost înainte, nu mai suntem obligatoriu dependenți de alții, se produc deja la noi", a adăugat secretarul de stat.
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat măşti
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close