Antena 3 CNN Coronavirus Directorul operațional Aeroporturi București a fost demis

Directorul operațional Aeroporturi București a fost demis

Directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a dispus suspendarea din funcție a directorului operațional, cel care era responsabil de organizarea fluxului de pasageri de pe Aertoportul Otopeni.

Directorul operațional Aeroporturi București a fost demis
Sursa foto: Antena 3
30 Mar 2020   •   13:49

Decizia a fost luată în urma incidentului petrecut în această dimineață pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Sute de pasageri români sosiți din Marea Britanie au fost surprinși așteptând la coadă pentru a efectua formalitățile necesare la sosirea în țară.

S-a produs o aglomerație atât de mare încât pasagerii nu au putut păstra distanța de cel puțin doi metri între ei, recomandată de autorități, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat luni că se ia în calcul ideea ca pe Aeroportul Internațional Henri Coandă să fie debarcată o singură cursă pentru a nu se face o atât de mare aglomerație, iar pasagerii să poată păstra distanța de doi metri între ei.

Tot astăzi, un angajat al Aeroportului Internațional Henri Coandă a fost confirmat cu COVID-19. E vorba despre un angajat de la Serviciul Asistență Persoană cu Mobilitate Redusă.

În momentul de față, în România, au fost confirmate 44 de decese din cauza infecției cu coronavirus și 1.952 de cazuri pozitive.

Din numărul total de cazuri, 180 de persoane au fost vindecate.

În carantină instituționalizată se află 9.464, iar alte 124.235 sunt în izolare la domiciliu.

La nivel mondial, numărul infectărilor a ajuns la 724.945, cel al deceselor la 34.041, iar cel al vindecărilor la 152.314.

 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close